90 GODINA LEGENDE: Leo nam je iz kamena niko… | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

90 GODINA LEGENDE: Leo nam je iz kamena niko…

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Herceg TV | Datum:12.10.2015.

U Kulturnom centru sinoć je održana svečana akademija povodom 90 godina postojanja Fudbalskog kluba „Leotar“.

Milan Tomanović, potpredsjednik FK „Leotar“ je istakao da iako se klub nalazi u teškoj situaciji, vjerovatno najtežoj u svojih 90 ponosnih godina, klub je odlučio da svečanom akademijom skromno obilježi ovaj veliki jubilej, sa kojim se može pohvaliti mali broj sportskih kolektiva.
On je naveo da je skupština FK „Leotar“ prije pola godine usvojila Nacrt statuta prema modelu upravljačkih prava, čime je ovlastila upravu kluba da mogu vršiti pregovore sa potencijalnim ulagačima.

„U toku su pregovori sa jednim njemačkim investicionim fondom koji je spreman da preuzme dugovanja kluba, da napravi moderan sportski kompleks, fudbalasku akademiju i pomoćne terene i da živi od fudbala i sportskog turizma. FK „Leotar“ trenutno ima dugovanja od oko milion maraka, mi u upravi kluba smo optimisti da će se klub izvući iz najteže krize od njegovog osnivanja“, rekao je potpredsjednik kluba.
Tomanović se zahvalio igračima za nesebično zalaganje i trud i dodao da FK „Leotar“ trenutno broji preko 200 fudbalera.


„Ovo veliki jubilej za klub, koji je to zaslužio, jer je Leotar ime, ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i van njenih granica. Leotar je bio poznat u Italiji, Engleskoj, Njemačkoj, Holandiji, Švedskoj i ovdje je igrala reprezentacija Rusije. Leotar je ime poznato u svijetu“, prisjetio se o sportskim uspjesima kluba u ranijem periodu, nekadašnji predsjednik FK „Leotara“ Rade Runjevac.

Na svečanoj akademiji večeras je promovisna i monografija „90 godina postojanja FK Leotar“ autora i sportskog novinara Milana Ždrala.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: