SK 'Mladost' Gacko najuspješniji klub na Prvenstvu RS u Tesliću | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

SK 'Mladost' Gacko najuspješniji klub na Prvenstvu RS u Tesliću

Izvor: OPŠTINA GACKO | Datum:24.09.2019.

Strijelcima SK „Mladosti“ na takmičenju u Tesliću pripalo je šest pehara za ekipne plasmane, od čega 2 za prvo, 1 za drugo i 3 za treće mjesto, po čemu su bili najuspješniji klub na prvenstvu. Uz to, strijelci iz Gacka osvojili su ukupno 22 medalje (8 zlatnih, 5 srebrnih i 9 bronzanih).

Proteklog vikenda u Tesliću je održano Zvanično prvenstvo Republike Srpske u kategorijama kadeta i juniora u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, u disciplinama vazdušnog oružja, puška i pištolj, u organizaciji SK „Geofon“. Učestvovali su svi klubovi RS koji rade po Međunarodnom programu streljaštva.

„Najuspješniji u ukupnom plasmanu je bio naš klub koji je bio najbolji u disciplini vazdušni pištolj, u ekipnom i pojedinačnom plasmanu, a i u vazdušnoj pušci su sve naše ekipe ostvarile plasmane među prve tri i osvojile odgovarajuće pehare, medalje i diplome po plasmanu“, kažu u SK Mladost.

REZULTATI:

U disciplini vazdušni pištolj, kadeti i juniori za Mladost su gađali :

KADETI, vazdušni pištolj: JUNIORI, vazdušni pištolj:

Stefan Aškrabić 367 kr. Stefan Aškrabić 544 kr.
Ivan Slijepčević 359 kr. Ivan Slijepčević 541 kr.
Miloš Šušić 280 kr. Miloš Šušić 435 kr.
Kadeti Mladosti su ekipno pogodili 1.006 krugova, ispred druge ekipe Leotara (984 kr.), dok su juniori pogodili 1.520 krugova, takođe ispred drugoplasirane ekipe Leotara (1.475 krugova).

Takmičari SK „Mladost“ iz Gacka zauzeli su prvo i drugo mjesto. Stefan Aškrabić je sa najboljim kadetskim rezultatom u BiH u ovoj godini sa pogođenih 367 krugova osvojio zlatnu medalju, a Ivan Slijepčević je osvojio srebrnu, dok su i u juniorskoj konkurenciji Stefan i Ivan takođe osvojili zlato i srebro.

Ivan Slijepčević je nastupao i u disciplini vazdušna puška i u toj disciplini bio najbolji naš takmičar.

KADETI, vazdušna puška:

Ivan Slijepčević 380,3 kr.
Stefan Pojužina 353 kr.
Nikola Šušić 322,5 kr.
Ekipno su pogodili 1.055,8 krugova i zauzeli drugo mjesto. U pojedinačnom plasmanu kod kadeta, na vazdušnoj pušci najbolje se plasirao Ivan Slijepčević, koji je zauzeo 4 mjesto.

KADETKINJE, vazdušna puška: JUNIORKE, vazdušna puška:

Tijana Crnogorac 380,9 kr. Tijana Crnogorac 569,6 kr.
Vanja Ivković 368,7 kr. Vanja Ivković 543,3 kr.
Jovana Lojpur 267,7 kr. Jovana Lojpur 405,4 kr.
Ekipno su zauzele treće mjesto – 1.017,3 pogođena kruga kadetkinje i 1.518,3 pogođena kruga juniorke.

Od kadetkinja i juniorki SK „Mladost“, najbolji plasman je postigla Tijana Crnogorac koja je oborila vlastiti rekord i plasirala se na šesto mjesto u pojedinačnom plasmanu, u obje kategorije. Jovana Lojpur je prvi put učestvovala na nekom zvaničnom takmičenju i dobro odradila svoj posao.

JUNIORI, vazdušna puška

Ivan Slijepčević 573,8 kr.
Stefan Pojužina 522 kr.
Nikola Šušić 482 kr.
Ekipno su pogodili 1.577,8 krugova i zauzeli treće mjesto. U pojedinačnom plasmanu kod juniora se Ivan Slijepčević plasirao na šesto mjesto.

Naredni vikend u Trebinju je po zvaničnom kalendaru takmičenja SS BiH, planirano 4. kolo Premijer lige BiH, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: