Veliki uspjeh takmičara DŽK 'Berkovići'na Prvenstvu Balkana za kadete i kadetkinje | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Veliki uspjeh takmičara DŽK 'Berkovići'na Prvenstvu Balkana za kadete i kadetkinje

Izvor: Opština Berkovići | Datum:24.09.2019.

Proteklog vikenda u Budvi je održano Prevenstvo Balkana za kadete i kadetkinje na kome je učestvovalo ukupno devet zemalja.

U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupilo je troje reprezentativaca Džudo kluba Berkovići koji su na prvenstvu Bosne i Hercegovine ostvarili pravo nastupa na ovom takmičenju. Učestvovali su Jelena Bjelica, Marija Šukić i Milan Dobranić.
Ostvarili su jedan od najboljih rezultata u takmičenju ovog ranga od osnivanja kluba, osvojivši ukupno tri medalje, jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov balkanske šampionke osvojila je Marija Šukić, drugo mjesto, srebrnu medalju i titulu vicešampionke Balkana osvojila je Jelena Bjelica, dok je treće mjesto i bronzanu medalju osvojio Milan Dobranić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je na ovom takmičenju ukupno 15 medalja, od kojih 2 zlatne, tri srebrne i 10 bronzanih medalja, a gledano po broju osvojenih medalja Džudo klub Berkovići je ubjedljivo na prvom mjestu.

Radi se o takmičarima od kojih se očekivao veliki rezultat jer su svojim dosadašnjim nastupima više puta dokazali da imaju izuzetan kvalitet, a Marija Šukić i Jelena Bjelica su i prije osvajale ovako velike medalje.

Marija Šukić je 2018. godine u konkurenciji starijih pionirki osvojila naslov prvakinje Balkana, dok je Jelena Bjelica 2017. godine osvojila srebrnu medalju na prvenstvu Balkana.

 Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: