ŽOK Gacko u finalu Kupa Republike Srpske! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

ŽOK Gacko u finalu Kupa Republike Srpske!

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:15.10.2015.

Ženski odbojkaški klub "Gacko" sinoć je u Banjoj Luci savladao domaću ekipu Banja Luka Volej rezultatom 3:0 (21:25, 15:25, 22:25) i plasirao se u finale Kupa Republike Srpske za odbojkašice.


Gačanke su pred ovaj meč bile blagi favorit protiv vrlo neugodnog banjalučkog sastava koji je imao prednost domaćeg terena pa se očekivala vrlo neizvjesna utakmica i pravi derbi. Međutim, očekivanja sa papira nisu se prenijela na teren gdje je gostujući sastav još jednom potvrdio da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi i odličnom igrom upisao ubjedljivu pobjedu.

Gošće iz Gacka mnogo su bolje ušle u meč i od samog početka stekle prednost koju nisu ispuštale tokom tri seta, ne dozvoljavajući BL Voleju da preuzme inicijativu i meč učini neizvjesnijim. U timu Ivana Maljevića sve je funkcionisalo savršeno, od prijema do bloka i servisa. Nijednog trenutka tokom meča nije se postavljalo pitanje pobjednika jer gošće uz minimalan broj grešaka i efikasan napad nisu protivnicama pružale puno prilika da se razigraju.

Trener gačanki Ivan Maljević bio je izuzetno zadovoljan rezultatom a posebno igrom svojim izabranica:

"Bio je ovo za nas jedan izuzetno važan meč koji je imao veliku težinu i od nas je zahtijevano maksimalno angažovanje i borbenost. U potpunosti smo odgovorili zadatku, sve ono što smo dogovarali u pripremi ovog meča igračice su ispoštovale na terenu i obezbijedile plasman u finale. Svakako da sam zadovoljan i igrom i rezultatom jer još jednom smo potvrdili da kada igramo svoju igru i pružimo svoj maksimum, možemo pobijediti svaku ekipu".

U drugom polufinalnom meču u Brčkom je Bimal Jedinstvo savladalo ekipu Modriče rezultatom 3:0 (25:8, 25:17, 25:4). U finalnom susretu Kupa RS koje je na programu 30/31 oktobra sastaće se ekipe Bimal Jedinstva i Gacka, koje su i protekle četiri godine se borile za trofej najmasovnijeg odbojkaškog takmičenja u RS, a domaćina će odrediti Odbojkaški savez Republike Srpske nakon provedenog konkursa.

Odbojkašice Gacka već večeras čeka novi takmičarski meč u Bihaću gdje će odmjeriti snage sa domaćom ekipom Bihać Premingera u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: