KMF 'Nevesinje' ogorčen odlukama FSRS | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

KMF 'Nevesinje' ogorčen odlukama FSRS

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:02.10.2019.

Povodom uskraćivanja prava KMF „Nevesinje“ da se u narednoj sezoni takmiči u Premijer futsal ligi BiH  prvak Republike Srpske i osvajač Kupa RS izdao je saopštenje za javnost u kojem  iskazuje razočarenje i ogorčenost odlukama rukovodećih organa Fudbalskog saveza RS. U nevesinjskom klubu naglašavaju da još uvijek nisu dobili zvanično obrazloženje zbog čega im nije dozvoljen nastup u elitnom rangu takmičenja. Kažu da su iz medija saznali da će njihovo mjesto u Premijer ligi BiH zauzeti Tango koji je prošu sezonu završio na  posljednjem mjestu sa samo jednom pobjedom.

Podsjećamo, Fudbalski savez RS je ljetos kaznio kompletnu Prvu ligu RS zbog neigranja Omladinske lige RS. KMF „Nevesinje“ i ostali  prvoligaši i dalje smatraju da je organizacija ovog takmičenja na način kako je to zamislio FSRS skupa i neizvodljiva. Nevesinjci ukazuju da to ne smije biti razlog da se klubu  onemogućava  učešće u višem rangu koji je izborio isključivo sportskim  rezultatima.

„Ovo nije prvi put da FS RS nanosi štetu našem klubu. U sezoni 2015/16 kada smo bili prvaci RS nisu se udostojili da nam uruče pehare i medalje, niti smo ih dobili do današnjeg dana. U dva navrata, kada smo ispadali iz Premijer lige, a ekipa Ugljevika zbog problema sa dvoranom nije mogla da nastupi u većem rangu, račeno nam je da ekipa koja je ispala ne može popuniti mjesto. Sada smo svjedoci, da se dešava suprotno i to opet na našu štetu“, navodi se u saopštenju za javnost KMF „Nevesinje“.

Iz nevesinjskog sportskog kolektiva su poručili da će zajedno sa još sedam klubova Prve lige RS istrajati  u zahtjevima o kojima će javnost biti upoznata u narednom periodu.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: