ZLATA IDU U SRBIJU I GRČKU u trci na hronometar | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

ZLATA IDU U SRBIJU I GRČKU u trci na hronometar

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.10.2019.

Reprezentativka Grčke Barbara Fasoji i reprezentativac Srbije Stefan Ilić pobjednici su seniorske trke na hronometar Balkanskog prvenstva u biciklizmu, čiji je ovogodišnji domaćin naš grad.

Stazu dugu 10 kilometara, od centra grada do sela Ljubovo, Fasojieva je prešla za 15 minuta i 21 sekundu. Iza sebe je ostavila sunarodnike - Elenu Mihalicu Cavari i Anu Mariju Zogli.

U muškoj kategoriji, Stefan Ilić je stazu od 20 kilometara, od centra grada do Ljubova i nazad, prešao za 24 minuta i dvije sekunde.

Drugo mjesto je pripalo Kipraninu Macangosu Aleksandrosu, dok je bronzanu medalju dobio Grk Militijadis Đanucos.

Nagrade je najboljim seniorima uručio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Dodijeljene su i medalje najboljim u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, te u konkurencijama plus 40 i plus 50 godina.

U trci na hronometar učestvovalo je oko 200 takmičara iz deset država - Srbije, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Grčke, Kipra, Turske, BiH i Republike Srpske.

Trkama na hronometar prethodile su trke najmlađih Trebinjaca, u kojima je njih oko 250 učestvovalo, a najboljima su dodijeljene medalje.

Balkansko prvenstvo u biciklizmu biće nastavljeno danas, kada će biti organizovana i glavna trka ove smotre, koja u podne startuje u Gradu Sunca, a čija je dužina oko 100 kilometara i voziće se u krugovima.

I tokom današnjeg dana saobraćaj će biti prilagođen ovom značajnom događaju za naš grad.

Organizatori prvenstva su Biciklistički savez Republike Srpske i Balkanska biciklistička unija. Pokrovitelji takmičenja su Vlada Republike Srpske i Grad Trebinje.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: