Nakon teške borbe i produžetka: Pobjeda protiv neugodnog Bratunca | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Nakon teške borbe i produžetka: Pobjeda protiv neugodnog Bratunca

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.10.2019.

Košarkaši „Leotara“ zabilježili su i drugu ovosezonsku pobjedu u Ligi 12- Prvenstva BiH: Trebinjci su  u susretu 3. kola pred svojim navijačima savladali ekipu „Bratunca“ rezultatom 88:81.

U teškoj i neizvjesnoj utakmici protiv neugodnog rivala, domaćih tim do trijumfa došao je tek u produžetku, nakon neriješenih 77:77 u regularnom dijelu susreta.

Najefikasniji u „Leotaru“ i  je bio Marko Rikalo sa 19 poena, uz 9 asistencija. Dejan Šakotić je postigao 16, a Aleksandar Andrejević i Vladimir Aleksić po 12 poena.

Šef stručnog štaba trebinjskog tima Miro Vukoje kaže da je znao da za rivala imaju veoma ozbiljnu i iskusnu ekipu, koja je pritom tradicionalno neugodan protivnik „Leotaru“ u Trebinju, zbog čega se i pribojavao ove utakmice.

„To je ekipa koja ima i glavu i rep. Jako ih je teško iskontrolisati – igru prave spolja ka unutra, a isto kvalitetno i iznutra ka spolja. Rezultat je bio sve vrijeme neizvijestan, na posjed ili nekada dva. Ali ekipa koja dobija ovakve utakmice sazrijeva, a mi hoćemo da budemo zrela ekipa, da budemo kompetitivni i kući i na gostujućem terenu – a ne da u prvom lošem ritmu odemo u rezultatski sunovrat. Zato čestitam mojim igračima na pobjedi i zahvaljujem se publici na podršci“, ističe Vukoje.

Za Aleksandra Andrejevića, želja i energija večeras su odlučili pobjednika.

„Oni su imali iskustvo a mi tu energiju koja nas je držala sve vrijeme. Šut nas nije htio, posebno u prvom poluvremenu, ali smo imali energiju i dovoljno snage da se borimo do kraja“, ističe centar „Leotara“.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: