Gačanke ciljaju Kup Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gačanke ciljaju Kup Republike Srpske

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:30.10.2015.

Najuspješniji hercegovački kolektiv, aktuelne vicešampionke i finalistkinje Kupa Bosne i Hercegovine, bronzane na Balkanskom kupu, odbojkašice ŽOK Gacko igraće u Brčkom protiv ekipe Bimal Jedinstva peti put uzastopno finalnu utakmicu najmasovnijeg odbojkaškog takmičenja.


Utakmica finala Kupa Republike Srpske na programu je u nedelju 1. novembra sa početkom u 17:00 časova u sportskoj dvorani "Magnet" u Brčkom uz direktan TV prenos na programu RTRS Plus.

Ekipa Gacka ovaj meč dočekuje u pobjedničkom raspoloženju, vezale su šest uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima a među njima i onu subotnju u Premijer ligi BiH upravo protiv ekipe Bimal Jedinstva. Ipak, trener Gacka Ivan Maljević ne dozvoljava euforiju u svojoj ekipi, i spušta loptu posle subotnje utakmice:

"Ne smije biti nikakve euforije jer je to samo još jedna utakmica u nizu. Ona nema neki veliki značaj jer ne odlučuje ni o čemu. Prvenstvo je dugo i očekuje nas još mnogo teških i važnih utakmica. Ovaj meč značajan je samo u kontekstu što smo konačno uspjeli pred svojom publikom da odigramo dobar duel sa ekipom Jedinstva i savladali ih. Ovaj meč u kupu za nas je mnogo važniji jer direktno odlučuje o jednom od tri trofeja" - kaže Maljević za Herceg TV.

O kvalitetu ekipe Bimal Jedinstva koja je devetostruki uzastopni šampion Bosne i Hercegovine i desetostruke uzastopne pobjednice Kupa RS, ne treba trošiti riječi i ne smije ih se potcijeniti sa čim se slaže i Maljević:

"Ekipa Jedinstva je sjajna ekipa i sigurno najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini. Dovoljno je reći da su do subote imale niz od 45 uzastopnih ligaških pobjeda, da u svom sastavu imaju pet reprezentativki BiH i jednu bivšu reprezentativku Srbije".

Ipak, i pored neospornog kvaliteta rivalki gačanke su dokazale da se mogu nositi a na kraju i pobijediti aktuelne šampionke, a Maljević očekuje da veća želja i htijenje presude utakmicu: "Pobijediće onaj koji tu pobjedu bude više htio i želio, ona ekipa koja većim dijelom meča ostane koncentrisanija i napravi manje grešaka. I mi i oni imamo šansu i ja vjerujem u svoju ekipu od koje očekujem da pruži svoj maksimum ne opterećujući se rezultatom" - zaključuje Maljević za Herceg Televiziju.

Tehničarka Gacka Helena Košutić bila je jedna od najboljih u subotnjem duelu, a čini se i da zna recept za pobjedu nad Jedinstvom:

"Najvažniji segmenti igre su svakako servis i prijem koji mogu da odluče rezultat. Neophodno je da snažno i precizno serviramo, i da napravimo što je moguće manje grešaka. Takođe, jako je važno da prijem bude na svom nivou jer kada je prijem dobar sve ide mnogo lakše. To se vidjelo i u subotu gdje su primači odlično obavili posao i odmah je to dalo rezultat u napadu".

Korektor gačanki Nataša Slijepčević u napadu je sigurno najveća prijetnja po brčanke, a vjeruje da sa svojim saigračicama i u nedelju može ponoviti rezultat iz prethodnog duela: "Jedinstvo je ekipa kojoj se ne smije prijetiti i prema kojoj se mora imati maksimalan respekt ali vjerujem u svoju ekipu da ćemo pronaći pobjedničku snagu i želju da prikažemo najbolju moguću igru i vjerujem da ako se sve kockice poslože uz veliku borbenost i malo sportske sreće možemo doći do povoljnog rezultata".

I brčanke imaju svoje ambicije, žele da odbrane pehar pobjednika Kupa RS i dokažu da se najbolja odbojka igra u gradu na Savi pa se očekuje prava odbojkaška poslastica u kojoj će nijanse i detalji odlučivati u pobjedniku.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: