Plivači KVS 'Leotar' odlični u Tuzli | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Plivači KVS 'Leotar' odlični u Tuzli

Izvor: KVS Leotar | Foto: KVS Leotar | Datum:10.11.2019.

Proteklog vikenda, na bazenu hotela „Tuzla“, održan je , prestižni, dvadeset četvrti po redu Međunarodni Plivački Miting „Samir Ćirak-Ćiro 2019“. Na jednom od najtradicijonalnijih plivačkih takmičenja u BiH učešće je uzelo 272 plivača iz 22 kluba sa prostora Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na takmičenju u Tuzli učestvovali su i plivači KVS Leotar. Boje trebinjskog kluba na tuzlanskom bazenu su „branili“,  Ognjen Zirojević (2009), Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Jovan Vukoje (2005), Filip Piljević (2005), Maja Špirto (2003), Kristina Piljević (2003), Vuk Danojlić (2003), Stefan Grubač (2003), Matija Čolić (2003) i Marko Budinčić (2003).

Plivači KVS Leotar na tradicijonalnom MPM „Samir Ćirak – Ćiro“ , osvojivši deset medalja, pokazali su se u odličnom izdanju. Od osvajača medalja najistaknutija je bila Helena Lakić koja je osvojila četri medalje i to, zlatnu u disciplini 100 m leđnim stilom i tri srebrene u disciplinama 50 m leđno, 50 m slobodno i 50 m delfin. Teodora Kraljević u Tuzli se „okitila“  sa tri medalje, srebrenom na 100 m leđno i sa dvije bronzane na 100 m slobodno i 50 m leđno. Jovan Vukoje na tuzlanskom bazenu osvojio je dvije bronzane medalje u disciplinama 50 m i 100 m prsno , dok se Kristina Piljević „okitila“ bronzanom medaljom na 50 m prsno. Osim osvajača medalja i ostali plivači KVS „Leotar“ na plivalištu hotela Tuzla, iako nisu osvojili medalje,  su ostvarili  odlične rezultate, oborili niz ličnih rekorda a to potvrđuje i podatak da se KVS Leotar našao na prvom mjestu, po rezultatskom napredku plivača, na ovogodišnjem „Ćiru“ od 22. kluba koja su učestvavala na takmičenju u Tuzli.

 

- Takmičenje u Tuzli je prvo od niza međunarodnih takmičenja koja nas očekuju do kraja 2019. godine. Prezadovoljini smo otplivanim rezultatima naših plivača na popularnom „Ćiru“. Na nama je da nastavimo sa dobrim treninzima na bazenu Sportsko – rekreativnog centra „SL OLIMP“ u našem gradu i to je jedini put sa kojeg do kraja godine možemo da očekujemo još bolje i vrijednije rezultate od naših plivača na takmičenjima koja su pred nama. – ističe Veljko Piljević , trener u KVS Leotar.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: