Mali šahisti ponos Ljubinja | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Mali šahisti ponos Ljubinja

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:01.12.2019.

Iako seniorski sastav Šahovskog kluba Ljubinje odavno ne djeluje, niti se takmiči, najmlađa selekcija ljubinjskih šahista, sastavljena od 11 igrača, uzrasta od sedam do 12 godina, na turnirima po Hercegovini i Crnoj Gori, postiže veoma dobre rezultate.

Lani su ovi dječaci i djevojčice, igrajući u hercegovačkoj ligi, na turnirima u Trebinju, Ljubinju, Bileći, Gacku i Nevesinju, od mogućih 30 medalja u svojim kategorijama osvojili – čak 18!

-Ne da sam time zadovoljan, nego sam prezadovoljan – priznaje njihov trener Mirko Bodiroga, dodajući da se od ove godine takmičenje proširilo i na tri grada u Crnoj Gori – na Nikšić, Plužine i Herceg Novi.

Do sada su odigrani turniri u Gacku, Nevesinju, Plužinama i Ljubinju, a sljedeći je u Nikšiću.

Najistaknutiji pojedinac u redovima Ljubinjaca je osmogodišnji Vuk Brborić,  koji je lani od pet turnira bio prvi na četiri, a ove godine je bio prvi na sva četiri dosadašnja turnira – u uzrastu do 10 godina! Takođe u tom uzrastu medalje za ljubinjski klub osvajali su Ivona Toholj, Andrija Karadeglija i Uroš Radić.

Veliki izazov za male ljubinjske šahiste biće, kažu nam, Memorijalni turnir „Mirko Albijanić“ koji bi trebalo da se odigra 14. decembra na Mosku kod Trebinja i na kome se očekuje učešće blizu stotinu mladih šahistkinja i šahista iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: