Helena i Uroš 'zlatni' na 10. MPM 'Novi Grad“ u Sarajevu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Helena i Uroš 'zlatni' na 10. MPM 'Novi Grad“ u Sarajevu

Izvor: KVS LEOTAR | Datum:08.12.2019.

Na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu 07.12.2019 održan je X Međunarodni plivački miting „Novi Grad“ 2019. Organizator ovog prestižnog plivačkog takmičanja bio je Plivački klub „Novi Grad“ Sarajevo sa suorganizatorom Olimpijskim bazenom „Otoka“.

Takmičenje na „Otoci“ održano je na 25 m bazenu u sedam starosnih kategorija. Ušešće, na ovogodišnjem Kupu Novi Grad, je uzelo 464 plivača iz 29 klubova sa prostora Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Klub Vodenih Sportova „Leotar“ na takmičenju u Sarajevu učestvovao je sa dvanaest plivača, Ana Maksimović (2011), Igor Kundačina (2008), Risto Popovac (2008), Filip Tasovac (2008), Iva Maksimović (2007), Ognjen Ćurić (2007), Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Filip Piljević (2005), Jovan Vukoje (2005), Kristina Piljević (2003) i Uroš Kundačina (2000).

Plivači KVS „Lotar“ na ovogodišnjem MPM „Novi Grad“ predstavili su se u sjajnom svjetlu plivajući svoje lične rekorde. Od 29 klubova plivači KVS "Leotar" po statistici osvojenih medalja su zauzeli 10. mjesto i po ovoj statistici KVS "Leotar" je bio najuspješniji klub od sedam klubova sa prostora Republike Srpske.

Od plivača KVS "Leotar" na Olimpijskom bazenu „Otoka“, po osvojenim medaljama, posebno su se istakli Uroš Kundačina sa četri osvojene medalje i Helena Lakić sa dvije osvojene medalje. Uroš se „okitio“ zlatom u disciplini 100 m prsno, srebrne medalje osvojio je u disciplinama 50 m prsno i 50 m delfin dok je bronzanu medalju osvojio u disciplini 100 m mješovito. Helena Lakić osvojila je zlato na 50 m leđno dok je u duplo dužoj disciplini 100 m leđno osvojila srebrnu medalju. Pored osvajača medalja i ostali plivači KVS „Leotar“ na Otoci su plivali u svom najboljem izdanju i nastavili sa napredkom u svojim disciplinama i rezultatima.

"Pohvalio bih nastup svih naših plivača na ovogodišnjem jubilarnom Kupu „Novi Grad“. Plivali su svoje lične rekorde a pred njima su, do kraja godine, još par iskušenja u vidu takmičenja kao i nastavak treninga na zatvorenom bazenu „Grada Sunca“. Siguran sam da će i na predstojećim takmičenjima naši plivači postizati svoje lične rekorde i donijeti nova odličja u naš grad", ističe Veljko Piljević, trener u KVS "Leotar".



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: