Dva bilećka šahovska kluba od danas ujedinjeni pod imenom 'Hercegovac' | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Dva bilećka šahovska kluba od danas ujedinjeni pod imenom 'Hercegovac'

Izvor: Opština Bileća | Foto: Opština Bileća | Datum:10.12.2019.

Šahovski klubovi  „Hercegovac“  i „Osnovac“ od danas djeluju kao jedan klub. Na sastanku predsjednika ovih klubova Veselina Milićevića i Gorana Gušića dogovoreno je da se ova dva kluba ujedine i takmiče pod imenom Šahovski klub „Hercegovac“.


„Važno je da se igra šah, da bude što više šahista. Šah gradi prijateljstva, vole ga djeca i važno je da se što više priključuju i bave šahom. Odlučili smo da klub nosi ime „Hercegovac“, zbog dugogodišnje tradicije koju klub ima“, kaže dosadašnji predsjednik „Hercegovca“ Veselin Milićević.

Oba šahovska kluba mogu se pohvaliti brojnim priznanjima koja su do sada osvojila, kako u seniorskim tako i u mlađim kategorijama.

„Cilj nam je jedan klub, klub koji će donositi medalje u Bileću. Imaćemo sve sekcije, i pružiti mogućnost svima koji vole ovu drevnu igru da nam se pridruže“, ističe Milićević.

Predsjednik kluba će naknadno biti izabran, a Milićević i Gušić ističu da im trenutno  najveći problem predstavlja nedostatak prostorija, ali se nadaju da će i to uskoro biti riješeno.




Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: