Vuk Brborić šahista bez premca | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Vuk Brborić šahista bez premca

Izvor: Opština Ljubinje | Foto: Opština Ljubinje | Datum:11.12.2019.

LJUBINJE – Osmogodišnji Vuk Brborić najtalentovaniji je mladi šahista u Ljubinju.


Na pet turnira po istočnoj Hercegovini, na koliko je lani učestvovala mlada ekipa našeg grada, Vuk je u svojoj uzrasnoj grupi bio prvi na četiri.


Ove godine, kad je liga proširena, i kad na njoj uz Ljubinje, Trebinje, Bileću, Gacko i Nevesinje, učestvuju i još tri ekipe iz Crne Gore – iz Plužina, Nikšića i Herceg Novog – Vuk je još bolji.


Naime, na sve četiri ovogodišnja turnira u Gacku, Nevesinju, Plužinama i Ljubinju u svojoj uzrasnoj grupi bio je pobjednik!

 

Novi veliki izazov za njega biće i predstojeći Memorijalni turnir „Mirko Albijanić“, koji bi na Mosku kod Trebinja trebalo da bude odigran 14. decembra i na kome će se, kako se najavljuje, ogledati blizu stotinu mladih šahista iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.


Za mladu (jedanaestočlanu) šahovsku ekipu Ljubinja, čiji je trener Mirko Bodiroga, osim Brborića, medalje su u protekle dvije godine osvajali i Andrija Karadeglija, Ivona Toholj i Uroš Radić.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: