Nekadašnji džudista Leotara najbolji na vječnoj listi Republike Srpske: Mrdić devet puta bio u odabranom društvu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Nekadašnji džudista Leotara najbolji na vječnoj listi Republike Srpske: Mrdić devet puta bio u odabranom društvu

Izvor: Darko Pašagić/Glas Srpske | Datum:12.12.2019.

Nekadašnji džudista trebinjskog Leotara Mitar Mrdić čak devet puta našao se među deset najboljih sportista Republike Srpske, što mu je donijelo prvo mjesto na vječnoj listi RS sa 59 bodova.


Godinama se borio da pretekne kik-boksera Draženka Ninića i to mu je uspjelo 2015. godine, kada je osvojio šesto mjesto, a onda je naredne bio četvrti, što mu je omogućilo da još više odmakne najbližem rivalu, ali i da budućim naraštajima sportista ostavi težak zadatak da ga preteknu. A prije toga ovaj Trebinjac se još sedam puta pojavio na listi. Prvi put Mrdić je bio među deset najboljih sportista Republike Srpske 2003. godine, kada je osvojio sedmo mjesto, da bi već 2004. bio drugi. Potom je bio četvrti (2006), osmi (2007), prvi (2008), treći (2010) i peti (2014. godine).

- Svaki izbor na kojem sam se našao na listi deset najboljih sportista mi je ostao u trajnom sjećanju, a pogotovo onaj iz 2008. godine, kada sam proglašen za pobjednika ove tradicionalne akcije. Samo jedne godine nisam uspio zbog priprema da dođem na završnu svečanost, ali mogu da kažem da sam svaki put bio oduševljen, ne samo što sam među najboljima, već i entuzijazmom ljudi iz “Glasa Srpske”, koji pripremaju ovu manifestaciju. Treba im odati veliko priznanje za sav trud, ali i što su uspjeli da sačuvaju tradiciju dugu 65 godina - naglasio je Mrdić.

U prebogatoj karijeri nekadašnji džudista Leotara je osvojio deset titula prvaka Balkana u svim uzrasnim kategorijama, a godinama je bio neprikosnoven u Republici Srpskoj i BiH.

- Prvi put sam bio najbolji na Balkanu 1998. godine u konkurenciji starijih pionira, a posljednji 2016. kao senior i poslije toga sam se povukao sa tatamija. Bio sa i studentski prvak Evrope, sedmi senior na Starom kontinentu, pobjeđivao najbolje svjetske takmičare. Međutim, nisam uspio da to sve zajedno spojim na jednom velikom takmičenju i ostaje žal za evropskom i svjetskom medaljom. Ipak, ponosan sam na sve što sam ostvario, ali i na to što sam kroz sport upoznao mnoge sjajne ljude, ne samo u džudou. Zato bih poručio mladim sportistima da ne smiju da odustanu na prvoj prepreci, da nastave sa mukotrpnim radom i kad-tad taj trud biće na neki način nagrađen - rekao je Mrdić.

Trener

Mrdić je zaposlen kao samostalni stručni saradnik za sport i fizičku kulturu u Gradskoj upravi Trebinja, a doktorirao je na Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport u Istočnom Sarajevu. Svoje bogato iskustvo prenosi sa tatamija, jer pored svojih profesionalnih obaveza radi kao trener u DŽK Leotar. Jedan od njegovih članova je Igor Đurica, koga je ove godine Džudo savez RS predložio kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista RS.

- Poznato je da Leotar dugi niz godina ima odličnu školu džuda, a Đurica posljednjih godina veoma brzo napreduje. Imao je odlične rezultate u 2019. godini i nadam se da će se njegovo ime naći među deset najboljih sportista Srpske - naglasio je Mrdić.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: