Igoru Đurici drugo mjesto na 65. izboru najboljih sportista Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Igoru Đurici drugo mjesto na 65. izboru najboljih sportista Srpske

Izvor: Radio Trebinje/Srna | Datum:17.12.2019.

Džudista „Leotara“ sa titulom seniorskog prvaka Balkana Igor Đurica osvojio je drugo mjesto na Izboru 10 najboljih sportista Republike Srpske za 2019, koji je večeras održan po 65. put u organizaciji „Glasa Srpske“.

Iako je Igoru ovo bila tek prva godina u juniorskoj konkurenciji, početkom marta postao je seniorski prvak BiH, a krajem septembra i šampion u konkurenciji mlađih seniora do 23 godine.

Ipak, najbolji rezultat ostvario je na prvenstvu Balkana održanom krajem marta u Albaniji, gdje je u seniorskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju.

Đurica je ovim priznanjem krenuo tragom svog trenera, nekadašnjeg džudiste „Leotara“ Mitra Mrdića, koji se čak devet puta našao među deset najboljih sportista Republike Srpske, što mu je donijelo prvo mjesto na vječnoj listi.

Najbolji sportista Republike Srpske za ovu godinu je rukometaš banjalučkog „Borca M:tel“ Bojan Ljubišić jer je, prema mišljenju stručnog žirija 65. Izbora 10 najboljih sportista, bio najzaslužniji što je „Borac“ u 2019. osvojio Kup BiH, drugo mjesto u Premijer ligi BiH i plasirao se u četvrtfinale Čelendž kupa.

Nagradu najboljem sportisti Republike Srpske uručio je Dejan Stanković - nekadašnji fudbaler, a danas direktor mlađih kategorija u Fudbalskom klubu „Inter“ i savjetnik predsjednika Uefe Aleksandra Čeferina.

Stanković je predsjedavao žiriju i prvi put bio u ovakvoj ulozi.

„Kako smo odluku doneli jednoglasno, verujem da nismo pogrešili. Bilo je prilično teško, ali mislim da je odluka ispravna. Ovo je odlično iskustvo za mene, manifestacija je bila prelepa i zaista sam se lepo osećao. Banjaluka i Srpska su mi u srcu i izuzetno sam počastvovan što sam ove godine bio na čelu žirija“, rekao je Stanković.

Osim nagrada za 10 najboljih, dodijeljena su priznanja i plakete u još 11 kategorija.

Najbolji sportista iz Republike Srpske koji se takmiči u inostranstvu drugu godinu zaredom je Tijana Bošković, jer je ove godine sa reprezentacijom Srbije osvojila titulu evropskog prvaka u Turskoj.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uručio je priznanje bratu Boškovićeve, koja zbog obaveza u klubu nije mogla da prisustvuje večerašnjoj manifestaciji.

Dodik je naglasio da je ovo jedna predivna manifestacija, koja je održavana i u vrijeme rata.

„Lijepo je biti dio sportske porodice Republike Srpske. Naši sportisti najčešće odlaze u Srbiju ali nikada ne zaboravljaju Republiku Srpsku odakle i potiču. Jedna od njih je i Tijana“, naglasio je Dodik.




Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: