Gacko: Odigran 7. Humanitarni božićni turnir u malom fudbalu i basketu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gacko: Odigran 7. Humanitarni božićni turnir u malom fudbalu i basketu

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:06.01.2020.

Desetak najugroženijih porodica iz naše opštine i ove godine najradosniji hrišćanski praznik – Božić će proslaviti kako dolikuje. Za to su se pobrinuli fudbaleri i basketaši, koji su nadmetajući se u okviru humanitarnog turnira proteklih dana igrali baš za njih.

Ovu humanitarnu priču, sedmu po redu, organizovala je Javna ustanova „Kulturno – sportski centar“ u saradnji sa Crvenim krstom iz Gacka.

„Ovo je do sada najbrojniji turnir koji smo organizovali, što znači da su svi prepoznali njegov značaj. Svake godine je sve više ekipa. Samo u malom fudbalu smo imali 28 ekipa, dok ih je u basketu bilo sedam. Ukupno je prikupljeno 2.030,00 KM i taj novac ćemo podijeliti na jednake dijelove z desetak najugroženijih porodica sa područja Gacka, kako bi predstojeće praznike proveli kako zaslužuju“, rekao je Vladimir Vulović, ispred KSC.

Iako humanitarni, sportski duh tokom turnira je bio vidljiv, pa otuda i ekipe koje su se izdvojile i bile uspješnije od drugih. U fudbalu za pobjednika je proglašena ekipa Vatrogasne jedinice Gacko, dok je u basketu bila najbolja ekipa pab „Downtown“.

U okviru kulturnog dijela programa publici su se predstavili polaznici Dječijeg vrtića, a potom su svim učesnicima turnira uručene zahvalnice.

 



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: