Višegrad: Počeo memorijalni šahovski turnir | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Višegrad: Počeo memorijalni šahovski turnir

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:11.01.2020.

U Višegradu je danas počeo memorijalni šahovski turnir "Duško Mišković Dule" koji se svake godine održava u znak sjećanja na rano preminulog višegradskog šahistu.


Otvarajući turnir, čiji je organizator lokalni Šahovski klub "Drina", načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da je opština kao i svake godine podržala ovaj turnir.

"Mi imamo registrovan šahovski klub, a prije godinu dana dodijelili smo im poslovni prostor i opremili ga. Drago mi je da ljubitelji šaha tu provode slobodno vrijeme", rekao je Đurević.

Predsjednik Skupštine kluba "Drina" Mile Perić rekao je da je ovo 18. memorijalni turnir posvećen najboljem igraču ovog kluba.

"Prisutni su igrači iz regiona, ima 42 učesnika, od toga šest internacionalnih majstora i četiri majstora fide. Turnir je jak, a igra se po švajcarskom sistemu", istakao je Perić.

Fide majstor Vladimir Bilić iz Višegrada rekao je da redovno učestvuje na turnirima koje organizuje opština Višegrad, te istakao da ima osam pobjeda na ovom turniru.

Intermajstor Boroljub Zlatanović iz Kragujevca rekao je da se šahom bavi 40 godina i da je u Višegradu drugi put.

"Uvek rado dođem zbog druženja, zbog odmeravanja snage u ovoj igri. Organizacija je uvek na izuzetnom nivou", istakao je Zlatanović.

Prva nagrada na takmičenju je 300 KM, druga 250 KM, a treća 200 KM, četvrta 150 KM, peta 100 KM i šesta 50 KM.

Organizaciju turnira pomogli su opština Višegrad i preduzeće "Hidroelektrane na Drini".



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: