Trebinje ugostilo šahiste iz regiona | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Trebinje ugostilo šahiste iz regiona

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:12.01.2020.

Šahovski klub „Leotar plus“danas je domaćin tradicionalnog Božićnog šahovskog turnira.

Ove godine turnir je okupio je oko 80 šahista i šahistkinja iz BiH i zemalja regiona.

Igra se po Švajcarskom sistemu u 9. kola, tempo igre je 15 minuta po igraču, a turnir se obračunava za FIDE rejting listu za ubrzani šah.

Nagradni fond turnira je 2.550 KM, a sponzori su Grad Trebinje i Hidroelektrane na Trebišnjici.

Dvanaest najbolje plasiranih na turniru biće nagrađeno novčano u iznosima od 500 do 50 KM.

Planirane su i nagrade u posebnim kategorijama, pa će iznosima od 150 do 50 KM biti nagrađeno i troje najboljih igrača sa područja Trebinja.

„Šahisti su došli iz Teslića, Banjaluke, Ulcinja, Podgorice, Dubrovnika... Zaista je i ove godine bio dobar odziv, mada je prošle godine bilo i više od stotinu šahista. Sa nama je i ove godine šest ili sedam velemajstora. Turir je veoma značajan - i za promociju našeg grada i šaha u našem gradu“, kaže za Radio Trebinje predsjednik ŠK „Leotar plus“ Milan Mičeta.

Tim prije, podsjeća Mičeta, što trebinjski šahovski klub nije uopšte postojao desetak-petnaest godina, ali je na sreću svih ljubitelja ove drevne igre u našem gradu, zahvaljujući u prvom redu razumijevanju i podršci političkih vlasti, ponovo obnovio rad.

Obnovljeni klub, dodaje on, bio je čak i šampion Srpske, prošle godine nastupao je u Premijer ligi BiH, gdje se, nažalost, zadržao samo jednu sezonu.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: