Valjevac najbolji na Međunarodnom rejting turniru | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Valjevac najbolji na Međunarodnom rejting turniru

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:20.01.2020.

Internacionalni majstor šaha Milan Božić iz Valjeva, koji nastupa za fočanski Omladinski šahovski klub "Deveti januar" pobjednik je prvog Međunarodnog rejting šahovskog turnira "Foča open 2020" koji je okupio 56 šahista iz pet zemalja.


Takmičenje je trajalo četiri dana, a Božić je u sedam kola osvojio 6,5 poena, dok je drugo mjesto sa 5,5 poena pripalo mladom bugarskom Fide majstoru Cvetanu Stojanovu, dvostrukom omladinskom prvaku Evrope.

Sa istim brojem poena, ali slabijim dodatnim kriterijumima treće mjesto zauzeo je Mirko Mikavica iz Srbije.

Od takmičara iz BiH najbolji rezultat ostvario je Lazar Stavnjak iz Čajniča, koji se plasirao na sedmo mjesto.

Među Fočacima najuspješniji je bio Mile Grubačić na 15. mjestu, a u konkurenciji omladinaca bolji od ostalih članova domaćeg kluba bio je Veljko Mališ, koji se plasirao na 19. poziciju.

Na turniru je učestvovalo 56 šahista iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i BiH, među kojima je bilo deset Fide, internacionalnih i velemajstora šaha.

Međunarodni rejting šahovski turnir "Foča open 2020", koji se bodovao za svjetsku Fide rejting listu, organizovao je domaći Omladinski šahovski klub "Deveti januar2 u saradnji sa Šahovskim savezom Republike Srpske, uz pokroviteljstvo opštine Foča i podršku Vlade Srpske.

Takmičenje je održano u fočanskom Centru za kulturu i informisanje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: