Pobjeda mladosti nad iskustvom-OKK 'Gacko'-'Romanija' Pale | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Pobjeda mladosti nad iskustvom-OKK 'Gacko'-'Romanija' Pale

Izvor: Radio Gacko | Foto: Radio Gacko | Datum:10.02.2020.

Nakon perioda stagniranja i povratka u Drugu ligu RS košarka u Gacku doživjela je bitne promjene u smislu velikog povratka djece u klub.

Košarka se igra srcem, to ćete često čuti, a sinoć je to pokazao i podmlađeni sastav prvog tima Omladinskog košarkaškog kluba „Gacko“ koji je savladao rezultatom 78-71 dosta iskusniju ekipu KK „Rogatica“ iz Pala.

Susret je počeo neviđenom igrom mladih košarkaša Gacka koji su obje prve četvrtine izgledali kao favoriti, uprkos svemu, i mladosti i skromnom iskustvu.

Jedan od dvojice najstarijih kapiten Luka Ivković nije krio zadovoljstvo osvajanjem poena, rekavši da će se i u budućnosti baviti košarkom, pa makar i rekreativno, jer svoju budućnost od iduće godine vidi u nekom od univezitetskih centara zato što planira studije.

Motivaciju za pobjedom sportski direktor Vladimir Vulović vidi u volji i ljubavi prema košarci ovih mladih, ali veoma ozbiljnih ljudi.

I trener gostujuće ekipe Dragan Krčmar čestitao je na pobjedi rekavši da je od svog tima više očekivao.

Publika je takođe pokazala da poštuje dobru igru, pozdravljajući prave poteze i dajući nesebičnu podršku košarkašima i košarci uopšte.

Na poluvremenu osmijehe i oduševljenje izazvali su članovi škole košarke OKK „Gacko“, koji su iako najmlađi pokazalo se, jednako poštovani od strane kluba.

Izveli su kratak performans požrtvovanosti, podijeljeni na plave i bijele timove, u kojem su dokazali da čak ni visina, koju još nemaju, nije bitan faktor, kada je obruč u pitanju.

Pa su tako najmlađi i najmanji osnovci postizali takođe zadivljujuće poene, dok su se srednjoškolci, koji čine prvi tim odmarali.

U svakom slučaju, ko je bio prisutan, dobio je dozu optimizma i nade i vjeru u mladost i prave kulturne i lijepe Hercegovce, koje smo imali priliku da vidimo sinoć na terenu sportske dvorane u Gacku.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: