Gačanke protiv Kule igraju za Đurišu i jesenju titulu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gačanke protiv Kule igraju za Đurišu i jesenju titulu

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:05.12.2015.

Odbojkašice Gacka večeras od 18:30 u sportskoj dvorani u Gacku dočekaće ekipu Kule Gradačac u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Biće to duel trenutno dvije prvoplasirane ekipe na tabeli u okviru poslednjeg kola prvog dijela takmičenja.


ŽOK Gacko igra svoju najbolju sezonu u Premijer ligi, u osam kola gačanke su upisale 8 pobjeda i sa samo tri izgubljena seta osvojile maksimalnih 24 boda, te trenutno zauzimaju lidersku poziciju. Neposredno iza njih su Kula Gradačac i Bimal Jedinstvo sa po tri boda manje. Gačanke su redom savladale sve prepreke, a uspjele su da savladaju i devetostruke uzastopne šampionke BiH odbojkašice Jedinstva i prekinu njihov trogodišnji niz bez poraza. Poslednja prepreka do jesenje titule je ekipa Kule.

Dvije ekipe sastale su se 18 puta u Premijer ligi i obje su slavile u 9 utakmica, s tim što u poslednjih 8 mečeva gačanke su upisale sve pobjede. Kula je poslednji put savladala Gacko u februaru 2013-e godine. Poslednji dvije sezone Gacko je bilo znatno uspješnije i savladalo Kulu u svim susretima. Međutim, ove sezone tim iz Gradačca značajno se pojačao angažovanjem Jovane Bakmaz, nekadašnje igračice Gacka i Milice Radović koja je stigla iz Francuske.

Sasvim je sigurno da se radi o dvije ekipe koje su najviše pokazale u dosadašnjem dijelu prvenstva i da publiku očekuje velika i zanimljiva borba između ovih djevojaka za svaki poen. Uloga favorita svakako je na strani Gacka što zbog sjajne forme u kojoj su tako i zbog prednosti domaćeg terena. Ipak trener gačanki Ivan Maljević poziva na oprez:

"Slažem se da je moja ekipa blagi favorit ali protiv sebe imamo izuzetno dobru ekipu, kvalitetan sastav koji dobro igra i moraćemo da odigramo na vrhunskom nivou, uz minimalan broj grešaka da bi smo uspjeli da ih savladamo." - poručuje Maljević.

Jedna od ključnih igračica u sastavu Gacka Ana Gajić vjeruje u pobjedu svoga tima: "Kula se ozbiljno pojačala ove sezone i jako su tešak i ozbiljan protivnik. To nama samo daje još veći motiv da odigramo najbolje što možemo i da pobijedimo. Sigurna sam da će svaka od nas dati sve od sebe da osvojimo nova tri boda i da jesenja titula ostane u Gacku".

Utakmica će takođe imati i humanitarni karakter obzirom da će biti naplaćivane ulaznice po cijeni od 3KM a sva sredstva od ulaznica biće uplaćena za liječenje Đuriše Tepavčevića, kojem je neophodno 100 000 evra za transplantaciju bubrega i pankreasa u Italiji.

Iz Uprave ŽOK Gacko pozivaju sve sugrađane da u što većem broju dođu večeras u sportsku dvoranu kako bi pomogli djevojkama da upišu i devetu pobjedu te kako bi pomogli prikupljanje sredstava za liječenje Đuriše Tepavčevića.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: