Fočanke bolje od Jahorine | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Fočanke bolje od Jahorine

Izvor: SportDC | Foto: SportDC | Datum:13.12.2015.

   U derbi meču 11. kola odbojkaške Prve lige Republike Srpske Maglić je u Foči savladao paljansku Jahorinu. Fočanke su u upisale i jedanaestu pobjedu za redom slavile su sa 3:0 po setovima 28:26, 25:16  i 25:23.

maglic zeneBila je to lijepa odbojkaška predstava, pobjednika su odlučili strpljenje, koncentracija, a u presudnim momentima meča bolje se snalaze izabranice Mladena Obrenovića i zasluženo slave.

 Mlade Paljanke u gradu na rijekama Drini ni Ćehotini, predstavile su se u lijepom odbojkaškom izdanju, kao mlad , spreman i uigran sastav, a  nešto i više da se učini protiv renomiranog rivala nedostajalo je i malo sportske sreće.

 U prvom periodu igre gošće su imale konstantnu prednost ali su u uzbudljivoj završnici izgubile na razliku 28:26.

 U nastavku, gubitkom gotovo dobivenog seta, “Jahorinke” nisu ličile na sebe, pale su u igri, nema htijenja i drugi set 25:17.  prorekao je u znaku domaćina.

Vođena je  velika borba i u trećem setu, isposatavilo se i poslednjem.  U igri poen za poen u finišu je i “egal” 23:23.aii Fočenke su stigle sa dva vezana poene do 25:23 i do konačnih 3:0.

 U redovima “Jahorinki”, istakle su se Jelena Komlenović i u odbrani libero Natalija Filipovac, a posebno raduje odlično izdanje  sedamnaestogodišnjakinja Nikoline Nine Klačar i Jovana Babić koje i igru nose, potvrđuju talenat, stasaju u igračice za respekt.

 U sledećem 12. kolu koje je na rasporedu 19. decembra izabranice Danila Tadića u komšijskom derbiju dočekuju Glasinac, a odbojkašice Maglića u derbiju sezone idu na noge lideru u Višegrad kad će vjerovatno  i pasti odluka o prvaku Republike Srpske i plasmanu u premijer Ligu BiH.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: