Helena Lakić seniorski vicešampion Republike Srpske u plivanju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Helena Lakić seniorski vicešampion Republike Srpske u plivanju

Izvor: KVS LEOTAR | Datum:09.03.2020.

Proteklog vikenda na Grdaskom Olimpijskom Bazenu, popularnom GOB-u, u Banjaluci održano je „zimsko“ prvensto Republike Srpske u plivanju za 2020 godinu. Na prvenstvu je učestvovalo 241 plivač iz 10 klubova u svim uzrasnim kategorijama.

Klub vodenih sportova na prvenstvu u Banjaluci predstavljalo je osam plivača, Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Kristina Piljević (2003), Filip Tasovac (2008), Jovan Vukoje (2005), Marko Budinčić (2003), Damjan Korol (2003) i Stefan Grubač (2003).
Plivači Kluba vodenih sportova "Leotar" ostvarili su odlične rezultate osvojivši 13 medalja, - 2 zlatne, 7 srebrnih i 4 bronzane medalje.

Helena Lakić je osvojila sedam medalja, od čega 2 zlatne u omladinskoj kategotiji u disciplinama 100m leđno i 50m leđno, 3 srebrne na 50m delfin u omladinskoj kategoriji i na 50m i 100m leđno u apsolutnoj kategoriji i 2 bronzane medalje u disciplinama 200m leđno i 50m prsno u omladinskoj kategoriji. Treba napomenuti da je Helena iako je u „ulaznoj“ omladinskoj kategoriji postala dvostruki vicešampion RS u seniorskoj – apsolutnoj kategoriji u disciplinama 50m leđno i 100m leđno.

Teodora Kraljević okitila se sa tri medalje i to dvije srebrene u disciplinama 400m slobodno i 800m slobodno u omladinskoj kategoriji i bronzu na 200m mješovito u omladinskoj kategoriji. Jovan Vukoje osvojio 2 srebrene i jednu bronzanu, Jovan se srebrom okitio u disciplinama 400m mješovito i 200m prsno u kadetskoj kategoriji i bronzanom medaljom na 100m prsno u kadetskoj kategoriji. Pored osvajača medalja i ostali naši plivači su na prvenstvu u Banja Luci bili na zavidnom nivou ostvarivši lične rekorde u svojim disciplinama.

"Zadovoljni smo otplivanim rezultatima i osvojenim medaljama naših plivača na prvenstvu Republike Srpske u Banja Luci. Nema odmora, već predstojećeg vikenda očekuje nas državno prvenstvo u Sarajevu, gde od naših plivača očekujemo da nastave sa dobrim rezultatima. Mada ima indicija da zbog opasnosti od Korona virusa može doći do odlaganja takmičenja u Sarajevu", ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: