Leotar tvornica igrača za Zvezdu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Leotar tvornica igrača za Zvezdu

Izvor: Nezavisne novine | Datum:04.01.2016.

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Leotar potrebni su jedan drugom, jer Beograđanima trebaju jaki igrači sa zdravog podneblja i nezagađene klime, a Trebinjcima gostovanja Zvezde i pomoć koju će uvijek imati od ovog kluba.

Ovo je zajednički zaključak rukovodstva FK Leotar nakon što su u posjeti imali generalnog direktora beogradskog kluba Zvezdana Terzića. On je objasnio da "uz kvalitetan rad, Leotar mora biti rasadnik sportskih talenata, odnosno, nekih budućih asova Crvene zvezde.

Terzić je dodao da Zvezda ne sme dozvoliti da propušta takve igrače navodeći primjer zlatnog "orlića" Mijata Gaćinovića, koji je iz Leotra otišao u Vojvodinu.

"Trebinje može biti baza naše omladinske škole tokom zimskih priprema. Zvezda ima 11 selekcija i svi oni mogu doći u Trebinje, koje ima izvanredan geografski položaj i dobru mikroklimu. Osim toga, naš dolazak je prirodnan kontakt, jer ovo je srpski grad, a naš klub je nekako uvek bio indentifikacija sa srpstvom i pravoslavljem i na prostorima van Srbije", kazao je Terzić dodajući da je za sve to neophodna i dobra infrastruktura koju Trebinje, nažalost, nema.

On je naveo da u Trebinju mora biti urađen dobar teren sa vještačkom i jedan sa prirodnom travom, te da su potrebna ozbiljna ulaganja i znatna materijalna sredstava koja, kako kažu u upravi Leotara, nemaju.

Terzić dodaje da "Crvena zvezda, ako stane na noge, a na putu je da to ostvari, može pružiti pomoć, ali da bi to bilo samo jednokratno i da to nije rešenje". On predlaže Leotaru da rješenje pronađe u trouglu klub - lokalna uprava - privatno preduzetništvo dodavši da se takav model u Srbiji ispituje.

"Zvezda ipak mora imati bazu van Srbije za okupljanje mladih talentovanih igrača sa teritorije čitave Republike Srpske, s obzirom na to da su propisi FIFA jasni da igrači do 18 godina ne mogu napuštati teritoriju svoje zemlje, a nama treba upravo jedan klub iz RS, gde bi se smeštala sva talentovana deca i pratio se njihov razvoj do punoletstva. Taj rasadnik treba da bude Trebinje. Bolje je da Leotar bude fabrika igrača za Zvezdu nego da Zvezda šalje svoje igrače u Leotar kako bi ovaj klub ojačao", objašnjava Terzić svoje viđenje saradnje dva kluba.

On dodaje da Leotar mora da igra u Premijer ligi BiH, jer bi prodajom svojih igrača ostvario najbolju finansijsku potporu, a iz elitnog ranga bh. fudbala bi klub mogao i do nekih benefita navodeći primjere Zvezde i Partizana koji na osnovu učešća u evropskim utakmicama obezbjeđuje i do 15 miliona evra. Tokom posjete delegacije Zvezde rečeno je da bi beogradski klub u najačem sastavu ovog proljeća mogao biti gost Leotara.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: