Sutjeska: Košarkaši za sada ostaju prvoligaši, fudbaleri i dalje u Drugoj ligi Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Sutjeska: Košarkaši za sada ostaju prvoligaši, fudbaleri i dalje u Drugoj ligi Srpske

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:13.05.2020.

Košarkaški savez Republike Srpske donio je odluku o završetku svih takmičenja pod okriljem ove organizacije zbog virusa korona. Banjalučki Borac je proglažen za šampiona kao lider na tabeli, dok će Prvu ligu Srpske napustiti Sloboda 73 iz Novog Grada.

Prema propozicijama takmičenja košarkaši Sutjeske, kao pretposljednji tim, za sada ostaju u društvu najboljih ekipa Srpske, potvrdio je za Radio Foču generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske Dragan Ćazić.

-Pošto iz Premijer lige BiH ne ispada nijedna ekipa, prema propozicijama takmičenja Prvu ligu Srpske napušta samo posljednjoplasirani tim, a to je u ovom trenutku Sloboda 73. Ukoliko bi se desilo da ovogodišnji šampion, Borac iz Banjaluke, naredne sezone ne bude nastupao u Premijer ligi BiH, onda bi iz Prve lige Republike Srpske ispale dvije najlošije ekipe, a to su u ovom trenutku Sutjeska i Sloboda 73- objasnio je Ćazić.

Nakon odigranih 19 kola u Prvoj ligi Republike Srpske za košarkaše titula šampiona pripala je banjalučkom Borcu, koji je u trenutku prekida takmičenja imao 37 osvojenih bodova, dok su na dnu tabele fočanska Sutjeska sa 24 boda i Sloboda 73 iz Novog Grada sa 21 osvojenim bodom.

Ranije su, odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske o prekidu takmičenja, status drugoligaša u narednoj sezoni zadržali fočanski fudbaleri. Sutjeska je takmičenje završila sa skorom od sedam pobjeda, tri remija i šest poraza.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: