Kroz Žakovo ZA SIRAC SIRA (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Kroz Žakovo ZA SIRAC SIRA (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:05.07.2020.

U Žakovu je danas održana 9. brdska biciklistička trka „Za sirac sira“, u organizaciji Planinarskog društva „Vučji zub“, koja je ove godine okupila trideset takmičara u elitnoj-seniorskoj, juniorskoj i konkurenciji djece.

Prvi kroz cilj u senionirskoj trci prošao je Petar Spaić, drugo mjesto osvojio je Miloš Bodiroga a treće Marko Paovica.

ž„Ovo mi je četvrti ili peti put da učestvujem, a prošle godina sam takođe pobijedio. Bilo je veoma vruće, kao i svake godine. Mada je trka dosta kratka - traje svega 15-ak minuta, a inače vozimo trke koje traju od sata do sata i po. Tako da je ovo bilo svojevrsno zagrijavanje za sljedeću trku u Širokom Brijegu, u okviru Premijer lige BiH“, kaže Petar.

Među damama najbrža je bila Kristina Gudelj, ispred Spomenke Perišić i Ane Vlatković.

„Trkala sam se i prethodnih godina. Sve je dobro prošlo i veoma sam zadovoljna. Bilo je malo naporno, ali je staza veoma zanimljiva“, ističe Kristina.

Među juniorima, biciklistima između 12 i 15 godina, pobijedio je Dado Bjelić u muškoj a Kristina Runjevac u ženskoj konkurenciji, dok je kod djece mlađe od 12 godina najbrži bio Vanja Crnogorac.

Cilj trke kroz živopisni krajolik Žakova je promocija biciklističkog sporta, hercegovačkog sela te domaćih proizvoda - kakav je i autentični trebinjski sirac sira, tradicionali trofej ove sportsko rekreativne manifestacije.

Uprkos neprelaznim granicama zbog pandemije virusa korona, u Planinarskog društvu „Vučji zub“ ni ove godine nisu željeli da odustanu od organizacije trke.

„I pored svih problema - bilo je dovoljno takmičara, čak i biciklista sa strane. Posebno nas raduje sve veći broj omladinaca i djece među učesnicima“, kaže predsjednik ovog društva Igor Škero.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: