FK “Sutjeska”: Mladi igrači nagrađeni Prvom ligom | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

FK “Sutjeska”: Mladi igrači nagrađeni Prvom ligom

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:07.07.2020.

Nakon jednogodišnje epizode u Drugoj ligi, “Sutjeska” se vraća u društvo prvoligaša Srpske. Ova odluka novog rukovodstva Fudbalskog saveza obradovala je Fočake, ali ih nije iznenadila, s obzirom da su to i očekivali nakon što je najavljeno proširenje lige.

“Sutjeska” je specijalnu pozivnicu dobila zahvaljujući stabilnom poslovanju, izuzetnoj infrastrukturi, kakvom se malo koji klub u Srpskoj može pohvaliti, odlično organizovanoj i masovnoj školi fudbala, te bogatoj tradiciji.

„Naravno da se radujemo našem povratku u Prvu ligu. Prije svega smo zahvalni predsjedniku Fudbalskog saveza i Izvršnom odboru što je donio odluku o proširenju lige“, kaže predsjednik FK „Sutjeska“ Radenko Vasiljević.

Kapiten prvog tima Dejan Rašević ističe da se „Sutjeska“ vratila tamo gdje joj je i mjesto.

„Velika stvar za Sutjesku i velika stvar za samu Foču. Sutjeska zaslužuje u svakom pogledu da igra Prvu ligu i da uvijek bude stabilan prvoligaš“, navodi Rašević.

Kada je prošle godine liga skraćena na deset klubova, Fočaci su morali u niži rang. U klubu tada prave veliki rez i odlučuju se na rizičan i hrabar potez- u vatru bacaju svoj podmladak, uz svega par iskusnijih igrača. Mladi tim se odlično snašao- jedini je u Drugoj ligi istok uspio da savlada “Leotar” iz Trebinja i zvorničku “Drinu” i plasirao se na šesto mjesto. Sada će imati dodatni motiv da opravdaju povjerenje Saveza.

„Sigurno da je veliki izazov za nas mlađe da nastupimo u Prvoj ligi. Imamo mlad sastav i nadam se da ćemo se pokazati što bolje u društvu najboljih“, kaže mladi vezni igrač Nikola Šupić.

Ni u Prvoj ligi, Klub neće mijenjati svoju politiku i nastaviće da se oslanja na mlade talente.

„Ove godine imali smo bukvalno svojih dvadeset igrača iz omladinske škole. Svakako, u nekom širem kontekstu želimo da postanemo regionalni centar za sve mlade talentovane fudbalere iz našeg okruženja“, ističe šef stručnog štaba Duško Rašević.

Predsjednik „Sutjeske“ Radenko Vasiljević navodi da Uprava kluba ima puno povjerenje u mlade igrače.

„Svi nam predlažu da se pojačavamo, ali kažem mi smo prošle godine pobijelili “Drinu” i “Leotar”, neka drugi kupuju, mi smo radili sa mladim igračima, vjerujemo u njih i tako ćemo nastaviti”, rekao je Vasiljević.

Fočaci vjeruju da imaju kvalitet za gornji dio tabele. Ako se budu pojačavali, poručuju, biće to isključivo igrači iz najužeg okruženja.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: