Čovilo poklonio kopačke i lopte fudbalerima Veleža | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Čovilo poklonio kopačke i lopte fudbalerima Veleža

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:13.08.2020.

Nevesinjac Miroslav Čovilo, fudbaler švajcarskog Lugana, poklonio je nevesinjskom Veležu osam pari kopački i šest fudbalskih lopti. Tokom kratkog boravka u zavičaju posjetio je klub u kojem je napravio prve fudbalske korake i nije došao praznih ruku. Čovilo je i ranije najmasovnijem sportskom kolektivu u Nevesinju poklanjao opremu. U ime FK „Velež“ nevesinjskom internacionalcu zahvalio se sportski direktor Tomislav Stajić.

Podsjećamo, Čovilo je nakon Veleža igrao za Jedinstvo, Inđiju, Spartak, Hajduk, slovenački Kopar i poljsku Krakoviju. Nosio je kapitensku traku u tri kluba. U sezoni 2013/14. u kojoj je ekipa završila na drugom mjestu u Prvoj ligi Poljske, uvršten je u najboljih 11 igrača prvenstva. Stekao je veliki ugled i bio ljubimac navijača. U izboru najboljef fudbalera poljske regije u kojoj je igrao gdje je registrovano oko 70.000 igrača zauzeo je drugo mjesto.

Iako igra na poziciji veznog igrača često je tresao i protivničke mreže. Sada nastupa za švajcarski Lugano.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: