Košarkaši Leotara nastavljaju šampionat; Braća Nikola i Božo Đurasović prvi put u istom timu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Košarkaši Leotara nastavljaju šampionat; Braća Nikola i Božo Đurasović prvi put u istom timu

Izvor: KK Leotar | Datum:09.10.2020.

Nakon nes(p)retnog poraza u prvom kolu od Sparsa u Sarajevu, košarkaši Leotara u subotu na parketu dvorane „Miloš Mrdić“ dočekuju izuzetno kvalitetnu ekipu Širokog koja je uz Sparse jedan od favorita ovog prvenstva.


„ Ne treba trošiti riječi da se opiše kvalitet ekipe Širokog koja već godinama spada u sam vrh BH košarke, ali to ne znači da nećemo pružiti maksimalni otpor i učiniti sve da bodovi ostanu u Trebinju. Sigurno da nam najveći problem predstavlja činjenica da nam ljekari sastavljaju tim jer uz ranije povrijeđene Aleksića i Šakotića, ne možemo računati na Damjanovića, Ninkovića i Plakalovića koji su zadobili povrede u prvom kolu. Uprkos svemu ja vjerujem u svoje momke da će ostaviti srce na terenu i pružiti izuzetan otpor favorizovanim gostima. Utakmica u Sarajevu je pokazala da imamo homogenu ekipu koja se nikoga ne boji i da će predstavljati tvrd orah za protivnike bez obzira na njihovu reputaciju“ rekao nam je Miro Vukoje, šef struke KK Leotar.

Veliko pojačanje za plavo-bijele predstavlja i dolazak, odnosno povratak Boža Đurasovića košarkaša sa ogromnim internacionalnim iskustvom, koji uslijed pandemije COVID-19 i problema koja su evidentna u svim košarkaškim takmičenjima širom Evrope, karijeru za sada, nastavlja u matičnom klubu.

„ Ova godina je zaista specifična za sve sportove, pa samim tim i za košarku.
Uprkos svemu drago mi je da sam tu i trudiću koliko god mogu pomognem ovim sjajnim momcima i stručnom štabu da ostvarimo što bolje rezultate“ rekao je Božo Đurasović, koji po prvi put u seniorskoj ekipi igra sa svojim rođenim bratom Nikolom.

„ Evo u subotu će nam biti prvo „vatreno krštenje“. Nikola je moj uzor i prve asocijacije na košarku su vezane upravo za njega jer je stariji četiri godine od mene i sigurno jedan od ključnih razloga što sam se uopšte počeo baviti košarkom. Životni putevi su tako trasirani da smo nakon toliko godina igranja eva sada prvi put zajedno na parketu. Vjerujem da ćemo biti sjajan tandem“ kaže Božo Đurasović.

Utakmica sa Širokim igra se u subotu 10.10.2020, sa početkom u 17 časova. Zbog odluke Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, utakmica se igra bez prisustva publike.

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: