Rukometni „Maradona“ vjeruje u „Leotar“ | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Rukometni „Maradona“ vjeruje u „Leotar“

Izvor: Herceg Sport | Foto: Herceg Sport | Datum:10.11.2020.

Iskreni ljubitelji rukometa u Trebinju kažu da Leotar odavno nije u svojim redovima imao takvog majstora rukometa. I zaista Vladimir Tomić, iskusni rukometaš koji je u dosadašnjoj karijeri svuda ostavio lijep trag, to čini i u Trebinju. On i njegove kolege, nakon neplanirane „korona pauza“ jedva čekaju novi start. I to protiv jakog „Izviđača“ u srijedu u Ljubuškom.

„Mislim da imamo snage da igramo sa svakom ekipom kako kući tako i u gostima. Znanje i kvalitet imamo, ja verujem u svoje saigrače pa , iako je Izviđač favorit, mislim da možemo do dobrog rezultata u Ljubuškom“, kaže nam Vladimir.

Upitan da odgovori koliko im je pauza smetala u radu Tomić odgovara:“ Spremni smo koliko nam je situacija dozvolila s obzirom na taj dvonedeljni karantin. Ali nismo samo sedeli kući, već su nam treneri Darko i Srđan omogucili onlajn treninge da ostanemo u kakavoj takvoj fizićkoj spremi. Još se nismo vratili na fizički nivo posle priprema , ali imamo snage za ovaj meč, daćemo sve od sebe i videćemo sta će nam to doneti“.

Prekid u radu se neminovno odražava i na nivo forme ali Tomić je optimista. „Mislim da ćemo već od sledeće nedelje biti ponovo u top formi jer zaista dosta radimo na fizičkoj pripremi i tu imamo stvarno kvalitetan i posvećen rad od strane Srđana Kuljića.

Kada smo ga upitali o regularnosti takmičenja, a s obzirom na brojna odlaganja, Vladimir ima razmjevanja i za Savez i za klubove. „Moje mišljenje je da ovako mora da bude, nikad se ne zna da li sledeću utakmicu igramo ili ne zbog cele situacije. Mislim da klubovi i savez daju sve od sebe da održe prvenstvo „u životu“ i to za sada dobro ide“, tvrdi Tomić.

Iskusni rukometaš ističe da je, već poslije par treninga, primjetio da „Leotar“ ima, kako on kaže,  „ozbiljnu ekipu“.

„Možemo da se borimo za visok plasman na kraju sezone, ako nas zdravlje posluži. Imamo sve potrebne uslove za to i sad sam još sigurniji da ćemo svima biti ozbiljno težak protivnik.Što se publike tiče, to je najveći gubitak cele ove situacije. Mi smo tu zbog njih, i oni zbog nas i svi jedva čekamo da sve ponovo bude normalno. Ambicije kluba su da budemo stabilna ekipa u sredini tabele, i to sam siguran da ćemo ispuniti. Ipak,  ja mislim i siguran sam u svoje kolege da možemo da se borimo za prvih pet mesta koje vode u Evropu“, optimista je ovaj iskusni igrač.

Prava je šteta što publika, ponavljamo još jednom, nije u prilici da se uvjeri u zaista velike kvalitte ovog rukometaša. Lucidnost, majstorstvo i rukometna virtuoznost, povezana sa velikim iskustvom, pravi su užitak za rukometni svijet a ovaj, kako ga je potpisnik ovih redova, pomalo i navijački nazvao „rukometni Maradona“ (ipak ne zbog kilaže a nije ni zbog frizure),  je igrač koji to posjeduje i koga vrijedi gledati.

I uživati u njegovoj igri.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: