ŽOK Gacko za vikend u borbi za prvi ovosezonski pehar | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

ŽOK Gacko za vikend u borbi za prvi ovosezonski pehar

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:10.03.2016.

Ovog vikenda u dvorani brčanske Gimnazije biće odigran 11 finalni turnir Kupa Bosne i Hercegovine za odbojkašice na kojem će pored domaće ekipe Bimal Jedinstva učestvovati i ŽOK Gacko, Kula Gradačac i Sloboda iz Tuzle.

U subotu su na programu polufinalni susreti u kojima se od 17:30 časova sastaju Bimal Jedinstvo i Sloboda te od 20 časova Kula Gradačac i Gacko, dok je finalni susret na programu u nedelju od 15 časova uz direktan prenos na BHT-u. I dok je ekipa Slobode apsolutni autsajder na turniru, sve tri ostale ekipe sa pravom se nadaju da bi mogle do pehara namijenjenog pobjedniku Kupa. U prethodnih 10 izdanja brčanke su osvojile čak sedam trofeja dok su po jednom pehar podigle ekipe Gacka, Kule Gradačac i Tuzle.

Ako je suditi po dva poslednja finalna turnira i po najzanimljivijoj sezoni Premijer lige od osnivanja, očekuje nas sigurno interesantan i uzbudljiv turnir. Brčanke imaju lakši posao u polufinalu protiv Slobode, gdje se očekuje da upišu ubjedljivu pobjedu ali ih težak posao očekuje i finalu ma ko im bio rival. Ove godine i Gacko i Kula su na svom terenu savladali Jedinstvo sa rezultatom 3:1, dok su u Brčkom poražene i to Kula sa 3:1 a Gacko sa 3:2.

Trener Jedinstva Smail Pezerović poručio je da je titula pobjednika Kupa BiH cilj njegove ekipe i već razmišlja o samom finalu: Na finalnom turniru nema slabe ili loše ekipe, ali kao trener ekipe mogu da kažem da se spremamo za finale, poručio je Pezerović. Njegovo razmišljanje dijeli i jedna od najiskusnijih igračica domaćih Dijana Vasić: Svi željno iščekujemo nove šanse da osvojimo još jednu titulu pobjednika kupa i sa velikim ambicijama idemo u susret novim uspjesima za naš tim i grad Brčko.

Sa druge strane ekipe Kule Gradačac i Gacka koncentrisane su na polufinalni duel u kojem će se sigurno voditi velika borba i gledati zanimljiva odbojka. Prije sedam dana u susretu Premijer lige BiH u Gradačcu je domaća ekipa slavila sa rezultatom 3:2, no taj meč za gačanke nije imao nikakav rezultatski značaj obzirom da su već ranije obezbijedile prvo mjesto pa su u poslednjem petom setu igrale sa mladim snagama. Ekipa Kule ove sezone nastupa u znatno jačem sastavu nego prošle godine što potvrđuje činjenica da su na svom terenu savladali i Jedinstvo i Gacko i sezonu završile na trećem mjestu, sa istim brojem bodova i pobjeda kao i brčanke. No ipak uloga blagog favorita pripada ekipi Gacka prije svega jer su gačanke prvi put u svojoj istoriji prvi dio prvenstva završile na čelu tabele a u poslednjih 11 susreta sa ekipom Gradačca slavile su čak 10 puta.

Kapiten Gacka Maja Maljević razmišlja samo o polufinalnom susretu:

"Očekuje nas teška polufinalna utakmica sa ekipom Kule. Kup je specifičan turnir gdje po jedna utakmica odlučuje o plasmanu u finale i osvajanju Kupa, tako da ćemo morati nastupiti maksimalno koncentrisano i pripremljeno. Očekuje nas i dug put do Brčkog, pa moramo da se odmorimo i što bolje pripremimo za polufinale. Protivnik nam je dobro poznat i na nama je da pobjedom obezbijedimo plasman u finale" - kaže Maljević ne želeći da misli o finalu do nedelje.

Publiku u Brčkom kao i onu pred malim ekranima očekuje prava odbojkaška poslastica i najzanimljivija završnica Kupa BiH u poslednjih nekoliko godina, a u nedelju popodne saznaćemo hoće li Brčanke uspjeti da opravdaju ulogu favorita i osvoje 8 trofej Kupa ili će Gačanke nastaviti svoju sezonu iz snova i drugi put osvojiti Kup, ili pak ekipa Kule Gradačac pobijediti dvije najbolje ekipe u BiH i ponijeti pehar sa sobom.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: