U borbu protiv korupcije | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

U borbu protiv korupcije

Datum:09.04.2015.

Grad Trebinje i Udruženje "Infohaus" potpisali su danas Memorandum o saradnji u izradi strategije u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou.

U borbu protiv korupcijeMemorandum su u prostorijama gradske uprave potpisali zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija i direktor Udruženja "Infohaus" Dženana Alađuz.

Trebinje je posljednja lokalna zajednica, od ukupno šest, koje se aktivno uključuju u borbu protiv korupcije u saradnji sa nevladinim sektorom, i to kroz potpisivanje ove vrste memoranduma koji uključuje formiranje zajedničke radne grupe, tehničku podršku, edukaciju i razmjenu informacija.

Slični sporazumi već su potpisani u Goraždu, Bijeljini, Doboju, Gračanici i Tomislavgradu.

Saradnja se realizuje u okviru aktivnosti koje provodi "Akaunt" mreža organizacija civilnog društava ujedinjenih u borbi protiv korupcije.

"Akaunt" mreža okuplja 160 članica, a jedan od osnovnih ciljeva mreže jeste jačanje kapaciteta i uloge organizacija civilnog društva u borbi protiv korupcije.


Izvor: SRNA


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: