Atletičari ''Leotara'' briljirali na juniorskom prvenstvu Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Atletičari ''Leotara'' briljirali na juniorskom prvenstvu Srpske

Izvor: radio Trebinje | Datum:17.05.2021.

Atletski klub „Leotar“ bio je najuspješniji klub na Prvenstvu Republike Srpske za starije juniore i juniorke, koje je  održano u Banja Luci.

U sprinterskim disciplinama zablistala je Anastasija Janjić, osvojivši tri medalje: dvije zlatne - u trkama na 100 metara i 100 metara prepone, sa oborenim ličnim rekordima, te srebrenu medalju u trci na 100 metara u okviru atletskog mitinga Banjaluka 2021.

Diana Kovač je bila dominantna u skakačkim disciplinama sa dvije zlatne medalje: u skoku u vis i troskoku, gdje je oborila i lični rekord.

Nina Zurovac je bila uspješna u bacačkim disciplinama, sa osvojenim zlatom u bacanju diska i srebrenom medaljom u bacanju koplja.

Bojan Dolina se takmičio sa znatno starijom konkurencijom i osvojio srebro i vicešampionski naslov u bacanju kugle.

U srednjeprugaškoj disciplini Glorija Kureš se okitila zlatnom medaljom u trci na 1.500 metara.

„I kao šlag na tortu - zlatna štafeta naših djevojaka. Štafetu su trčale Glorija Kureš, Anastasija Janjić, Diana Kovač i Andrea Dobranić postavši prvakinje Republike Srpske za starije juniorke. Već narednog vikenda nastupamo na atletskom takmičenju u Tuzli“, kaže Nikola Boljanović, trener u Atletskom klubu „Leotar“.

Dan ranije, podsjetimo, održano je Prvenstvo BiH za cicibane i cicibanke u Čitluku, na kome su atletičari „Leotara“ osvojili tri medalje: Srna Danojlić dva zlata, a Vasja Rebac bronzu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: