Milica Ijačić jedini predstavnik iz BiH u parakajaku na Svjetskom kupu u Segedinu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Milica Ijačić jedini predstavnik iz BiH u parakajaku na Svjetskom kupu u Segedinu

Izvor: Trebinje Live | Datum:27.05.2021.

Trebinjka Milica Ijačić bila je jedini učesnik Svjetskog kupa u kajaku i parakajaku u Segedinu u Mađarskoj ispred selekcije BiH i Kajak-kanu i rafting kluba „Trebišnjica“ iz Trebinja, koji je bio kvalifikacioni turnir za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju u Japanu.


Milica je nastupala u A finalu ovog kupa, u kategoriji KL2 - pokretanje kajaka uz pomoć ruka i trupa.

„Kako mi je ovo bilo prvo takmičenje, prošla sam testove klasifikacije kako bi mi u skladu sa funkcijama mog tijela odredili kategoriju u kojoj mogu da se takmičim. Kategorizacija se određuje pregledom stručnog tima sačinjenog od ljekara koji procjenjuju sposobnosti parakajakaša. Meni je je određena kategorija KL2“, rekla je Milica.

Ona nam kaže da ni ona ni njen trener Vule Pantović nisu očekivali velike rezultate, jer su imali kratak vremenski period za pripreme, ali im je najvažnije da su odradili klasifikaciju kako bi znali u kojojategoriji mogu da nastupaju.

„Na takmičenju smo nastupili bez dodatne opreme za učvršćivanje takmičara u kajaku koja je izuzetno važna za parakajakaše. Tu opremu nismo imali iz razloga što smo početnici u ovom sportu, te tek učimo o svemu. Ovu opremu prave ortopedi kako bi bila bezbjedna po sportiste u slučaju izvrtanja, a istovremeno da pruži podršku prilikom veslanja“, pojasnila nam je Milica.

Prvi susret sa kajakom Milica je ima 2019. godine i odmah je, kako kaže, uvidjela da je to sport sa kojim želi da se bavi. Prošle godine su nabavili kajak za parakajakaše, kada počinje i sa profesionalnim treninzima.

 

Trener u Kajak-kanu i rafting klubu „Trebišnjica“ Vule Pantović kaže da su na ovom Svjetskom kupu upoznali veliki broj ljudi iz svijeta parakajaka, među kojima je bio i predsjedavajući parakanu federacije Džon Edvards.

„Ponudio nam je da nam pomogne oko obuke i učešća na seminarima koji se tiču ovog sporta, a koje bi Milici i meni dosta značile za dalje napredovanje i sticanje novih iskustava“, naveo je Pantović.

Nakon takmičenja Milica je trenirala sa članovima Kajak-kanu kluba „Vojvodina“ iz Novog Sada.

Iz trebinjskog kluba se zahvaljuju Gradu Trebinju i ERS-u koji su im pomogli da učestvuju na ovom takmičenju, te brojnim sugrađanima-navijačima na svesrdnoj podršci.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: