Svečana akademija povodom 65 godina Rukometnog kluba Leotar (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Svečana akademija povodom 65 godina Rukometnog kluba Leotar (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.08.2021.

Povodom 65 godina od osnivanja i početka rada Rukometnog kluba Leotar večeras je u Kulturnom centru održana Svečana akademija.

Čestitajući rukometašima Leotara rijedak jubilej, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Trebinje jedan od rijetkih gradova u BiH koji ima šest premijer ligaša.

„Rukomet velikim koracima ide naprijed i Grad Trebinje će pomagati uspješne sportske kolektive“, poručio je Ćurić.

U ime Rukometnog kluba Leotar Stevan Bekan je zahvalio brojnim gostima na prisustvu svečanosti i istakao da je Rukometni klub izuzetno ponosan na svoje seniore ali i na mlađe kategorije koji se polako ali sigurno svrstavaju u vrh omladinskog BiH rukometa.

Sa video bima poruke i čestitke rukometašima Leotara uputili su legenda eks jugoslovenskog rukometa Veselin Vujović, reprezentativci Srbije Mihajlo Marsenić i Petar Nenadić, a na svečanoj akademiji kratko se obratio i rukometašima Leotara jubilej čestitao legenda srpskog rukometa Mladen Bojinović Dugi.

U okviru akademije o prvim danima rukometnog kluba Leotar govorili su prvi kapiten Leotara Ferhat Zubčević, te osnivači kluba Vojislav Prelević i Neđo Maksimović, o sedamdesetim i osamdesetim godinama trebinjskog rukometa govorili su Neđo Kepa Smrzlić, Dragan Milojević i Zdravko Komnenović, a o trenutku sadašnjem, te viziji razvoja, predsjednik kluba Stevan Bekan, Šef stručnog štaba Darko Tavrić, te trener u omladinskoj školi rukometa Dragiša Koraćević.

Na Svečanoj akademiji uručene su povelje i zahvalnice za doprinos u razvoju kluba pojedincima i ustanovama, a uz gitaru je pjevao Ranko Slijepčević, koji je premijerno izveo pjesmu posvećenu trebinjskom rukometu.

Uoči svečane akademije odigrana je pripremna utakmica između Leotara i Kikinde, a u jutarnjim časovima položeno je cvijeće na grob Milanu Tasovcu Tasi, te na spomen obilježje borcima palim u otadžbinskom ratu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: