Eko regata okupila takmičere iz regiona | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Eko regata okupila takmičere iz regiona

Izvor: Radio Trebinje | Datum:04.09.2021.

U Trebinju se danas održava 19. "Eko regata", sa oko 120 takmičara u 24 discipline iz zemalja regiona. Ove godine KKK"Trebišnjica" slavi dvije decenije rada, tako da je ova regata jedna u nizu manifestacija obilježavanja jubileja ovog kluba.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić otvarajući regatu rekla je da fer plej treba da bude osnova ovog takmičenja.

"Vaši domaćini su ono najbolje što imaju na rijeci Trebišnjici. Čuvati rijeku je zadatak svih građana i gostiju Grada Trebinja. Rijeku Trebišnjicu ne mogu očuvati menadžment Grada, sportisti, ljubitelji prirode, a rijeka se može očuvati ako je čuva svako od nas", istakla je Skočajić.

Trener KKK "Trebišnjica" Vule Pantović kazao je da je svaka trka dužine 500 metara od mosta do jaza.

"Očekujemo da će se djeca dobro boriti, da će biti neizvjesnih trka i da će im se isplatiti svaki izveslani kilometar tokom treninga.

Medalje će dobiti tri prvoplasirana takmičara u svakoj disciplini kao i tri najuspješnija kluba" poručio je Pantović.

Iz KKK "Mračaj" iz Runovića sa 15 takmičara došao je i nekadašnji predsjednik kluba, a sada trener Ante Lešina.

"Sa svojim klubom sam obišao gotovo cijelu Evropu, ali gotovo svake godine rado dolazim u Trebinje, kod moga prijatelja Pantovića. Ovdje sam dobro primljen i  osjećam se kao da sam u svojim Runovićima", istakao je Lešina.

Eko regatu organizuje Kajakaški kanu klub "Trebišnjica" a pokrovitelj manifestacije je Grad Trebinje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: