Postani i ti član Džudo kluba ''Leotar'' | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Postani i ti član Džudo kluba ''Leotar''

Izvor: Džudo klub ''Leotar'' | Datum:07.09.2021.

U toku je upisi u džudo školu. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj telefona: 066/651-848.

Zašto džudo?

UNICEF je džudo proglasio najboljim sportom za djecu u dobi od 4 do 21 godine.

Trenirajući džudo steći ćete samodisciplinu i poštovanje prema sebi i drugima, poboljšati koncentraciju i samopouzdanje, snagu i fleksibilnost. Još jedna prednost džudoa je i činjenica da, ukoliko dođe do te potrebe, odlično služi za samoobranu.

Istraživanja pokazuju da se većina djece premalo kreće, premalo se bavi sportom te većinu vremena provodi kod kuće ispred ekrana, kompjutera i telefona. U treningu džuda cilj je djecu naučiti sve prirodne oblike kretanja, razvijati im fleksibilnost, koordinaciju i ravnotežu kroz vježbe i džudo igre. Principi džuda uče i o poštovanju, samopoštovanju, samopouzdanju, o dobrom ponašanju te kako biti dio grupe, zajednice. Džudo utiče na psihičku stabilnost, istrajnost, jača tijelo, zdrav razvoj, uči kako pobijediti strah pred protivnikom i preprekama koje se pojavljuju na treningu, takmičenju, školi i životu. Džudo je u osnovi samoodbrambena borilačka vještina te iz tog razloga ne potiče nasilje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: