Kraljica sportova iz Trebinja ponovo na velikoj sceni BiH! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Kraljica sportova iz Trebinja ponovo na velikoj sceni BiH!

Izvor: Glas Trebinja | Datum:06.07.2016.

Za kraljicu sportova u Trebinju nema zime. Ovim riječima mogla bi se opisati, više nego uspješna polusezona članova Atletskog kluba “Leotar” koja je “obojena” sa devet titula državnih prvaka uz još dvije BiH titule na dvoranskim šampionatima.

Na pojedinačnom seniorskom atletskom prvenstvu BiH koje je održano u Zenici, seniorski rekord i titulu prvaka BiH postavila je u bacanju koplja Vanja Spaić, atletičarka Leotara.Spaićka je lični i BH rekord poboljšala za četiri centimetra te sada rekord iznosi 48,44 metra. Ona je ostvarila ujedno i plasman na Balkansko prvenstvo koje će biti održano u Bukureštu.

“Nastup u Zenici mi je posebno drag jer po prvi put sam nastupala kući nakon višemjesečnog rada na Koledžu „Fresno stejt“. Uz to sam oborila i državni rekord. Tri dana prije sam stigla iz Amerike i još se nisam uspijela aklimatizovati tako da nisam bila potpuno odmorna. Velika je razlika vremena (-9h). Zbog toga mi je drago sto sam lijepo bacila, to mi je samo motivacija jer znam da mogu dosta više. Samo čekam da na takmičenju bacim koplje onoliko koliko vrijedim trenutno, a vrijedim dosta više od svog trenutnog rezultata”, kaže Vanja.

Atleticari_36

Da je na dobrom putu Vanja je potvrdila na Univerzitetskom prvenstvu SAD-a gdje je petnaestak dana ranije još jednom oborila državni rekord. Više nego uspješna je bila i  Marina Anđelić osvojila je bronzanu medalju. Ona je bacila kladivo na daljinu od 41 metar i 60 centimetara i ostvarila najbolji dosadašnji rezultat u juniorskom uzrastu i pokazala da je na dobrom putu da zablista i u seniorskoj konkurenciji.Odličan nastup imao je Vuk Prodan koji je, iako još uvijek mlađi junior, ostvario plasman na četvrto mjesto u trci na 100 metara i izborio pravo učešća na juniorskoj Balkanijadi u Kruševcu 30. juna.

Interesantno je da će Balkansko prvenstvo u atletici direktno prenositi sportski kanal Sportklub. Na Prvenstvu BiH za seniore koje je održano u Zenici članovi Atletskog kluba „Leotar“ ostvarili su zapažene rezultate i na Prvenstvu BiH za juniore i juniorke koje je održano u Zenici, a Marina Anđelić osvojila je prvo mjesto i titulu prvaka u disciplini bacanje kladiva.Trebinjski atletičari osvojili su ukupno tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu.Marina Anđelić je kladivo bacila na daljinu od 38 metara i 33 centimetra.Ovo takmičenje za Marinu je bilo posebno emotivno. Svoju titulu državnog šampiona i zlatnu medalju posvetila je nedavno preminulom ocu Igoru.

Atleticari_11

„Ovu medalju posvećujem svom tati. Znam da me sa sa neba bodri i ova je medalja samo dio zahvalnosti koju posvećujem tati za svu ljubav i pažnju kojom me je darivao“, rekla nam je Marina.

Član „Leotara“ Vuk Prodan je bio odličan u trci na 100 metara i sa vremenom 11,62 osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.Odličan rezultat je ostvarila je i Dijana Kovač u disciplini skok u vis sa visinom 1.55, a osvojila je, iako još uvijek starija pionirka, bronzanu medalju.Prisjetimo se i ostalih rezultata. Državni prvaci BiH su cicibani  štafeta 4 puta 100 metara koja je trčala u sastavu Anika Gadža, Ana Rosandić,  Anastasija Janjić i Ivona Rosandić. Laskave titule osvojili su i državni prvaci postala, mlađa pionirka Dijana Kovač na  80 metara prepone i u skoku u vis, u konkurenciji dječaka Nikola Dolina, skok u vis, Dijana Kovač  skok u vis,  Nikola Dolina skok u dalj, u konkurenciji mlađih junior Vuk Prodan na 100 metara, Marina Anđelić bacanje kladiva i seniorka Vanja Spaić u bacanju koplja. Podsjetimo da je Vanja Spaić državni rekorder u bacanju koplja za mlađe juniore sa daljinom od 44,89. Uz sve ovo dodajmo das u državni prvaci u dvorani postali Dijana Kovač u trci na 60 metara prepone, uzrast mlađih pionirki kao i Vuk Prodan u konkurenciji mlađih pionira na 60 metara.

Dijana Kovač

Na atletskoj stazi talentovani i raskošni, u izjavama, tihi, nenametljivi. “Imam odličnu sezonu i odlične rezultate. Atletiku mnogo volim i, za sada, ne mogu da se odlučim hoću li se više posvetiti skoku u vis ili na trkama na 80 metara prepone”kaže Dijana Kovač.

Njen kolega iz ekipe Nikola Dolina, koji od septembra polazi u srednju školu dodaje da je atletika interesantan sport. “U školi sam bio odličan učenik, a i u atletici uporan rad je dao odlične rezultate. Ide mi dobro i u skoku u vis i u skoku u dalj, mada bih ja više volio da se posvetim skoku u vis”, kaže Dolina.

Atleticari_41

Njihov nešto stariji kolega iz ekipe Vuk Prodan zablistao je u sprinterskim disciplinama. “Mnogo sam radio, naporno trenirao, i evo rezultat je stigao. Očekujem još bolje rezultate. Na 60 metara trčim 7,42, na 100 metara 11,34 a na duplo dužoj dionici 23,24. Može bolje i biće bolje”, kaže Prodan.

Kako nam reče trener Atletskog kluba “Leotar” Milan “Frenki” Spaić riječ je veoma talentovanoj generaciji. “Mi u Atletskom klubu “Leotar” smo atipični. Ne naplaćujemo članarinu, dobro radimo, imamo odlične rezultate. I vjerujemo u još bolje dane”, ističe Spaić.

Kraljica sportova iz Trebinja je ponovo na velikoj sceni BiH. Zasluženo.


Ratomir Mijanović


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: