Biciklijada „Ćirovom rutom“ | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Biciklijada „Ćirovom rutom“

Autor: Novinar Herceg | Izvor: Radio Trebinje | Foto: Herceg RTV | Datum:16.12.2021.

Sa parkinga ispred JU „Doma učenika“ Trebinje (nekadašnja kasarna), u subotu će krenuti rekreativna promo-biciklijada 'Ćirovom' rutom 'Trebinje-Jazina-Trebinje'.

Biciklijada je jedna od aktivnosti u projektu „Uvezivanje turističke ponude Grada Trebinja i Opštine Ravno“, odobrenog od Savjeta Evrope.

Nosilac projekta je Grad Trebinje, a partner opština Ravno.

Projektni partneri će kroz ovaj projekat obezbijediti 20 MTB bicikala sa ciljem popularizacije biciklističke staze 'Ćiro' ali i biciklizma uopšte, a Grad Trebinje će 10 bicikla predati na upotrebu biciklističkim klubovima „Leotar“ i „Vučji zub“.

U okviru projekta biće organizovane dnevne posjete učenika osnovnih škola iz Trebinja i Ravnog kulturno-istorijskim, vjerskim i turističkim lokalitetima u ove dvije lokalne zajednice.

Projekat uključuje i izradu propagandnog materijala (turističke mape, flajeri, majice) sa tematikom i informacijama o stazi 'Ćiro' i turističkim sadržajima na njoj.

Prijave na startu trke od 09.30 časova.

Učešće mogu uzeti osobe starije od 18 godina (uz lični dokument), odnosno djeca starija od 12 godina uz pratnju roditelja/staratelja na biciklima tokom biciklijade.

Biciklijada počinje u 10 časova.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: