NEVESINJSKA OLIMPIJADA: Od košarkaškog turnira do konjskih trka | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

NEVESINJSKA OLIMPIJADA: Od košarkaškog turnira do konjskih trka

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:05.08.2016.

Dok će oči svjetske javnosti narednih dana biti uprte u Rio de Ženeiro gdje se održavaju Međunarodne olimpijske igre sportistima iz regiona Nevesinje nudi svoju svetkovinu tradicije i viteštva. Organizatori Nevesinjske olimpijade planiraju da od 6. do 14. avgusta održe 50 disciplina sa bogatim nagradnim fondom.

Predolimpijska takmičenja u malom fudblu i tenisu već su počela, a prvog olimpijskog pobjednika saznaćemo sutra naveče nakon košarkaškog turnira. Omladinski košarkaški klub „Velež“ u Sportskoj dvorani organizuje turnir za juniore, a njihovi gosti biće vršnjaci iz klubova „Spars“ Mostar, „Sedmica“ Podgorica“ i „Leotar“ Trebinje. Turnir počinje u 10 časova.Biće to odlična prilika za domaće košarkaše da provjere svoje mogućnosti pošto imaju namjeru da se od jeseni uključe u takmičarski program.

Bogat olimpijski program očekuje nas i u nedjelju. Na Gradskom stadionu se održava Atletski miting „Aleksa Kovačević“. Medalje i nagrade biće podijeljene u 16 disciplina. Prvi će na teren najmlađi olimpici koji se takmiče u bebi maratonu, a u večernjim časovima nastupaju seniori. Otvaranje atletskog mitinga zakazano je za 16 časova.

U nedjelju naveče, pažnju sportske javnosti zaokupljivaće Noć šampiona u kojoj će naš kik bokser Dejan Dragović pokušati da osvoji titulu profesionalnog prvaka Balkana u disciplini K1.

Centralni događaj sa konjskim trkama, tradicionalnim i viteškim disciplinama održaće se 14. avgusta na Bratačkom lugu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: