Porodična atmosfera u ekipi dovela do odličnih rezultata košarkaša Leotara: Prijatelji, braća, kumovi | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Porodična atmosfera u ekipi dovela do odličnih rezultata košarkaša Leotara: Prijatelji, braća, kumovi

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.12.2021.

 

Prijatelji, braća, kumovi... čine ekipu Leotara koja bilježi odlične rezultate ove sezone u Ligi BiH, gdje ima skor 6-3.

Vedete ekipe su braća Nikola i Božo Đurasović, koji drugu sezonu zajedno igraju u matičnom klubu. Splet okolnosti sastavio ih je prošle sezone, jer je i njihova želja bila da zajedno zaigraju u istom timu, što se pokazalo kao odlična kombinacija. Starijem Nikoli (38) ovo je 23. seniorska sezona, dok je Božo četiri godine mlađi. Uz braću Ramljak koji igraju za Posušje dva stasita Hercegovca jedina su braća u najvišem rangu takmičenja.

„Dočekali smo da u zrelim godinama budemo u istom timu i imamo bitne uloge. Pošto obojica igramo na poziciji krila, mene su pomjerili na “četvorku” pa je Božo ostao sam na “trojci” i to se pokazalo kao dobitna kombinacija. Odlično nadopunjujemo jedan drugog na obje strane terena, jer znamo napamet kako koji od nas igra, tako da nam je lako igrati. Kad pri tom i sve saigrače u dušu poznajte, onda ne treba trošiti riječi“, izjavio je Nikola Đurasović.

Mlađi brat se nadovezao na njegove riječi, istakavši da ekipu vide kao porodicu ili užu familiju.

„Trudimo se da se uklopimo i budemo kao porodica. Sve ekipe koje prave vrhunske rezultate tako izgledaju bez obzira na to iz koje su države. Čak i čuveni Željko Obradović to naglašava, jer je bitno da se igrač osjeća kao dio cjeline, da mu klub za kojeg igra nije usputna stanica. Klub koji želi dobar rezultat mora da radi domaćinski, pogotovo u današnje vrijeme, kada igrači svake sezone mijenjaju ekipu pa čak i dvije. Svi košarkaši se ljepše osjećaju kada znaju da su prihvaćeni, što je slučaj sa onima koji su u Leotar došli sa strane, mada je malo takvih (smijeh). Velika većina nas je iz Trebinja, mada i one sa strane tretiramo kao domaće“, naglasio je Božo.

Tokom karijere igrao je u Njemačkoj, Rumuniji, Ukrajini, Švajcarskoj, Francuskoj, Srbiji, Mađarskoj...

„Imao sam sreću pa su me svuda prihvatali, iako su to mnogo drugačije sredine od naših, ali nigdje nije kao kod kuće, pogotovo kada je ovakva ekipa na okupu, gdje se većina nas poznaje od malih nogu. Pozitivna atmosfera uvijek vodi do dobrih rezultata“, kazao je Božo koji je u kumovskim vezama sa saigračem Vladimirom Aleksićem.

Braća imaju jednu veliku zajedničku sportsku želju, a to je da Leotar uvedu u Drugu ABA ligu.

„To jedan od naših ciljeva, mada moramo mnogo raditi da bismo to ostvarili. Ekipa mora da raste kao i klub u organizacionom smislu. Odlični rezultati iz ove sezone pokazuju da se možemo nositi sa svim timovima u BiH te da bismo mogli zaigrati na regionalnoj sceni, što bi za Trebinje i okolinu bio pun pogodak. Mnogo je igrača poteklo sa ovih prostora i mnogi bi se vratili u Leotar kada bismo bili u Drugoj ABA ligi. Sigurno je da bi se mnogi od njih zbog sentimentalnosti i nostalgije vratili pa bi u tom slučaju bilo više publike i sponzora, tako da bi ovaj kraj košarkaški procvjetao“, saglasna su braća Đurasović.

Drugi put ove sezone vezali su tri pobjede.

„Zadovoljni smo sa skorom, jer smo slavili na posljednje tri utakmice. Najveća pobjeda je upisana u Širokom Brijegu protiv ekipe koja je uz Igokeu i Borac najkvalitetnija u BiH, dok u Drugoj ABA ligi takođe bilježi odlične rezultate. Ipak, na ovome nećemo stati i pričati samo o toj pobjedi, jer svaka naredna biće najveća“, naglasio je Božo.

Brži od sirene

Nikolinom poenima u posljednjoj sekundi produžetka Leotar je izborio gostujuću pobjedu protiv Širokog u Ligi BiH (81:80).

„Čovjek koji igra košarku cijeli život od prvih koraka zamišlja da donese pobjedu svom timu u posljednjoj sekundi i meni se to posrećilo pred kraj igračke karijere. Srećan sam zbog toga koša, ali to je pobjeda cijelog tima. Sa 28 poena Božo je dao veliki doprinos uz iskustvo koje ima, ali to ne umanjuje učinak drugih igrača“, rekao je Đurasović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: