Zimski turnir u malom fudbalu ''Bileća 2022'' okupio je veliki broj ekipa | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Zimski turnir u malom fudbalu ''Bileća 2022'' okupio je veliki broj ekipa

Izvor: Radio Bileća | Datum:26.01.2022.

Zimski turnir u malom fudbalu „Bileća 2022“ okupio je veliki broj ekipa, sponzora, humanista, ljubitelja futsala, ali i vratio vjeru u budućnost sporta u našem gradu.
Zanimljivo je da su u polufinalnim utakmicama nastupili timovi iz četiri grada: Trebinja, Nevesinja, Foče i Bileće.


Jedan od omiljenijih igrača malog fudbala u Hercegovini Srđan Andrić kaže da je srećan što se futsal probudio u Hercegovini.
„Kada pogledamo u posljednjih 10 godina malo je turnira bilo na području Hercegovine. Probudilo se Trebinje, sada i Bileća. Volio bih da se formira futsal klub u Bileći. Sada i Gacko dobija sportsku dvoranu, pa se nadam da će se i tamo formirati klub i da će Hercegovina da zaživi što se tiče fudbala. Drago mi je što su pune tribine i to je pokazatelj da narod želi da gleda i uživa u čarima malog fudbala“, kaže Srđan Andrić.


Andrić je rekao da ga posebno raduje što se „Hercegovac“ vratio na pravi put te da mu je drago što upravu kluba čine oni koji istinski vole fudbal i da ih treba podržati na putu kojim su krenuli.
„Imam dosta prijatelja u Bileći. U ovoj dvorani sam odigrao pet- šest turnira i uvijek se rado vratim da igram pred ovom publikom. Mnogo je lijepih utisaka i dok god budem mogao igraću na turniru u Bileći“, kaže Andrić.


Bilećka publika imala je priliku da pozdravi i poteze Aleksandara Obradovića, najboljeg igrača futsala u Crnoj Gori. Pored Obradovića za ekipu No-Mi nastupili su i Eldin Ćorović i Milanović Đuro iz Crne Gore.Obradović sa osmijehom kaže da turniru u Bileći daje čistu peticu, te da obećava da će i naredne godine zaigrati pred ovom publikom.
„Turnir je izvanredno organizovan. Pored organizatora pohvalio bih i publiku koja uvijek na jedan dobar i iskren način pozdravi svaki bolji potez. Obećavam da ćemo ponovo doći, nadam se i u većem broju“, kaže Obradović, koji već dvije godine dobija priznanja za najboljeg igrača futsala u Crnoj Gori.
Obradović je rekao i da je gledao nekolike utakmice, te da može reći da je prikazana kvalitetna igra, kao i da mu je čast što je nastupio u Bileći.


Organizaciju turnira pohvalio je i načelnik opštine Veselin Vujović. Načelnik Vujović čestitao je organizatorima, učesnicima i osvajačima medalja.
„Nadamo se da ćemo i u narednom periodu imati ovakvih i sličnih manifestacija. Važno je da se omladina druži i da nam sport postane značajan dio svakodnevice. Drago mi je što je Bileća danima bila centar malog fudbala i mogu reći da je ovo najljepša uvertira za Svetosavske svečanosti“, rekao je Veselin Vujović.
Predsjednik FK Hercegovac Nikola Lisov kaže da je i više nego zadovoljan turnirom, te da očekuje da će prerasti u tradiciju.
„Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovaj turnir ispuni sva očekivanja. Hvala prvenstveno sponzorima, zaposlenim u Sportskoj dvorani, igračima, ali i publici zahvaljujući kojoj je ovaj turnir dobio jedan poseban značaj. Čestitam svim učesnicima na pokazanoj igri“, rekao je Lisov.
Novčanu nagradu za drugoplasiranu ekipu u seniorskoj konkurenciji donirao je naš sugrađanin Slobodan Čomić, tu istu nagradu vicešampioni turnira „No- Mi“ Maksi marketi uručili su predstavnicima Fondacije „Srpska nit“.
„ Od srca, u ime cjelokupne organizacije, želim da se zahvalim donatorima na ovom humanom gestu. Imamo plan da u narednom periodu napravimo još jednu akciju u koju ćemo uključiti djecu Orahovca tako da nam ovo mnogo znači“, rekla je Slavica Perućica iz organizacije „Srpska nit“.

Zimski turnir u malom fudbalu „Bileća 2022“ organizuju FK "Hercegovac" i Kulturno- sportski centar u saradnji sa neformalnom grupom mladih, a pod pokroviteljstvom Opštine Bileća.
Turnir se organizuje kroz omladinsku inicijativu neformalne grupe mladih pod nazivom „Pokreni se“, a realizuje se u sklopu projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“, kojeg finansijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a implementira Međunarodna organizacija za migracije.
Turnir su podržali i sponzori: Kafe bar „Mašta“, Aleksić komerc, kafe bar „NN“, Vitinka, picerija „MAMMA MIA“, kladionica „Wwin“ i "Kafanica".
Organizatori su se potrudili da i tokom finalne noći obezbijede nagrade za posjetioce:bluetooth zvučnik, dva poklon vaučera od 100 KM i četiri kalendara Fudbalskog kluba "Hercegovac". Sponzori nagrada:Mobicom, Wwin i FK " Hercegovac".



 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: