Članovi Džudo kluba ''Hercegovac-Dijamant'' Bileća uzeli su učešće na XIX Međunarodnom džudo Kupu Trebinje i XII Memorijalu ''Miloš Mrdić'' | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Članovi Džudo kluba ''Hercegovac-Dijamant'' Bileća uzeli su učešće na XIX Međunarodnom džudo Kupu Trebinje i XII Memorijalu ''Miloš Mrdić''

Izvor: Radio Bileća | Datum:23.02.2022.

Članovi Džudo kluba ,,Hercegovac-Dijamant" Bileća uzeli su učešće na XIX Međunarodnom džudo Kupu Trebinje i XII Memorijalu ,,Miloš Mrdić" koje je u subotu održano u Sportskoj dvorani u Trebinju i okitili se sa 15 medalja. Na ovom turniru učestvovalo je 50-ak klubova i oko 500 takmičara iz osam država.


Trener kluba Jovo Samardžić majstor džudoa, 4.DAN izuzetno je zadovoljan postignutim rezultatima.
,, Klub postoji relativno kratko, tako da smo razmišljali o učešću na ovom takmičenju. Ali dogodilo se da od 36 članova, koliko ih je uzelo učešće, njih 15 osvoji medalje, od toga dvije zlatne. To je veliki uspjeh i za klubove koji postoje više godina" rekao je Samardžić.Stručnjak o čijim sportskim umijećima najbolje govore rezultati džudista iz Berkovići istakao je da se bavljenje sportom svodi na to da se postigne određeni rezultat, ali da pobjeda na borilištu nije ukupan rezultat onoga zbog čega se djeca bave sportom.
,, Ovdje se djeca uče određenim pravilima, samostalnosti i svemu onome što će im pomoći da sutra postanu bolji ljudi"rekao je Samardžić.

Sa ovog takmičenja Milovan Babić donio je i svoje prvo zlato.
,, Džudo treniram pola godine i ovaj sport je postao moja velika ljubav od prvog treninga. Trening mi nije naporan a najviše volim borbe " istakao je ovaj šestogodišnjak i dodao da mu medalja mnogo znači, te da će se truditi da svakim danom bude bolji.


Jednu od srebrenih medalja osvojila je Marija Mićunović.
,, Na takmičenju smo imali jake protivnike, ali uspjela sam i veoma sam zadovoljna rezultatom koji sam postigla. Moje tetke Anđela i Aleksandra Samardžić treniraju džudo i one su bile moja inspiracija da ovaj sport postane i moj izbor" rekla je Marija.
Sa prvog takmičenja Džudo klub Hercegovac-Dijamant vratio se sa 15 medalja i ako se po jutru dan poznaje o bilećkim džudistima ćemo mnogo pisati i pričati.U konkurenciji mlađih poletaraca medalje su osvojili :


Babić Milovan - zlato
Mićunović Nikolina-srebro
Vuković Jovana - srebro
Mićunović Boriša - bronza
Lero Nina - bronza


U konkurenciji poletaraca medalje su osvojili:

Milošević Dejan - zlato
Lero Ana- bronza


U konkurenciji mlađih pionira medalje su osvojili:

Mićunović Marija- srebro
Mićunović Ivona - bronza
Vuković Andrej - bronza


U konkurenciji starijih pionira medalje su osvojili:
Bjelica Teodora-srebro
Radovanović Ana - srebro
Dunđerović Milica - bronza


U konkurenciji kadeta medalje su osvojili:
Milićević Miloš-bronza
Ždrale Andrea-bronza


Foto S.Biberdžić


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: