KADETI LEOTARA EKIPNI BH PRVACI Milovanović – pojedinačno vice prvak BiH | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

KADETI LEOTARA EKIPNI BH PRVACI Milovanović – pojedinačno vice prvak BiH

Izvor: OMLADINSKI STRELJAČKI KLUB “ LEOTAR ” - Trebinje | Datum:04.04.2022.

U nedelju 03 aprila  u Sarajevu  je  održano Prvenstvo  Kadeta   BiH u vazdušnom oružju za 2022 godinu - međunarodni program.


Kadetska ekipa Leotara u disciplini vazdušni pištolj u sastavu  Đorđe Milovanović ( 333 krug), Aleksandar Kraljević (319 krugova), Milan Andrić (307 kruga) u ekipnom  plasmanu je  zauzela PRVO mjesto ( 959 krugova ) i osvojila zlatnu medalju u pomenutoj disciplini.

 

 


Ekipa SK Geofon iz Teslića plasirala se na drugo a Mladost iz Gacka zauzela je treće mjesto.


U pojedinačnom plasmanu Đorđe Milovanović / 333 kruga / je postao vice prvak BiH dok je laskavu titulu BH šampiona ponio strelac SK Sarajevo Husein Kofrc sa upucanih 355 krugova, treće mjesto je zauzeo strelac SK Geofon Ivan Jokić sa upucanih 330 krugova.


Takođe,naša takmičarka u disciplini vazdušna pištolj - kadetkinje , Jelena Kraljević  sa upucanih 283 kruga plasirala se na 6 mjesto u konačnom plasmanu.


Na ovogodišnjem Državnom Prvenstvu BiH ukupno je nastupilo 110 kadeta iz 15 BH klubova.

Domaćin takmičenja je bio SK Željezničar a pucalo se na elektronske mete u skladu sa pravilnikom Evropske streljačke Konfederacije.


„ Ja sam u prezadovoljan sa našim plasmanom, zlato u ekipnoj konkurenciji i srebro u pojedinačnom plasmanu mi dosta znači, nastavljamo sa radom da spremni dočekamo juniorsko prvenstvo BiH i pokušamo ostvariti norme na regionalna Internacionalna takmičenja“. – komentar je Đorđa Milovanovića kadeta OSK LEOTAR. 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: