ODLIČAN NASTUP PLIVAČA KVS ''LEOTAR'' NA XIX. MPM ''SARAJEVU S LJUBAVLJU'' | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

ODLIČAN NASTUP PLIVAČA KVS ''LEOTAR'' NA XIX. MPM ''SARAJEVU S LJUBAVLJU''

Izvor: KVS "Leotar" | Datum:04.04.2022.

Plivači  KVS „Leotar“ proteklog vikenda, 2. i 3. aprila 2022., učestvovali su na XIX Međunarodnom plivačkom mitingu „Sarajevu s ljubavlju“ 2022., koji je održan na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu.

Takmičenje je održano po Pravilima FINA-e, a u skladu sa pravilima PS BiH i propozicijama ovog takmičenja. Plivalo se u pet starosnih kategorija u 50m bazenu po sistemu kvalifikacije – finala, gdje su se u jutarnjem dijelu programa plivale kvalifikacije a u popodnevnom finalne trke.


Miting je sertfikovan od strane FINA za isplivavanje normi za Svjetsko prvenstvo Fukuoka 2022.


MPM „Sarajevu s Ljubavlju“ ovo godine je okupio 379 plivača iz 34 kluba sa prostora Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Na mitingu su učestvovali osvajači medalja sa svjetskog i evropskog prvenstva.


KVS „Leotar“ na sarajevskoj „Otoci“ predstavljali su Igor Kundačina (2008), Ognjen Ćurić (2007), Helena Lakić (2005) i Jovan Vukoje (2005). Na ovogodišnjem plivačkom mitimgu u Sarajevu,  koji tradicijonalno organizuje PK „Bosna“,  plivači KVS „Leotar“ ostvarili su odlične rezultate i osvojili osam medalja od čega dvije zlatne, tri srebrene i tri bronzane medalje. Jovan Vukoje u kategoriji B (17. – 18. god.) se okitio zlatnim medaljama  u disciplinama 1500m slobodno i 400m mješovito, dok je u apsolutnoj kategoriji u disciplini 1500m slobodno Jovan osvojio bronzanu medalju. Igor Kundačina u kategoriji D (13. – 14. god.) osvojio je pet medalja. Srebrom se Igor okitio u disciplinama 50m leđno,  200m leđno, 50m prsno, dok se bronzanim medaljama okitio u disciplinama 100m prsno i 200m prsno. Pored osvjenih medalja plivači KVS „Leotar“ ostvarili su i odlične lične rezultate.


  Kao i na predhodnim takmičenjima naši plivači su i u Sarajevu ostvarili  zapažene rezultate tako da iz takmičenja u takmičenje odlično predstavljaju kako naš klub tako i naš grad. u Aprilu nas očeku ju nova takmičenja na kojim prije svega očekujemo rezultatski napredak naših plivača i da u pravom svjetlu predstavljaju  Grad Trebinje  i naš klub.- ističe Veljko Piljević – trener u KVS Leotar


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: