U Trebinju promovisano fudbalsko Evropsko prvenstvo za kadetkinje | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

U Trebinju promovisano fudbalsko Evropsko prvenstvo za kadetkinje

Izvor: Radio Trebinje | Datum:21.04.2022.

U Trebinju je danas promovisano fudbalsko Evropsko prvenstvo za kadetkinje , koje će se održati od trećeg do 15. maja u Bosni i Hercegovini.

Promociju je organizovao Fudbalski klub „Leotar“, u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH u vidu fan zone, a okupila su se djeca uzrasta osam do 15 godina.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da za radost što u Trebinju ima preko 2.000 djece do 18 godina koja se bave sportom.

„To je uspjeh svih nas zajedno, uspjeh sportskog društva i nekih koraka koje smo pravili u prethodnom periodu kao što je osnivanje Škole sporta, uvođenje  nekih besplatnih termina. Naš cilj je da u skorijoj budućnosti imamo što više klubova, da se što više djece bavi sportom i da imaju dobre rezultate. Smatram da je pet premijerligaša u ekipnim takmičenjima  veliki uspjeh za Trebinje i naš cilj je da zadržimo minimalno ove i da povećamo broj. Dosta se sredstava uložilo u sportsku infrastrukturu ali isto tako vidimo šta nedostaje i u narednom periodu  ćemo nastaviti da ulažemo u sport i da privučemo mnoga takmičenja Evropskog i možda i Svjetskog ranga“, kaže Ćurić.

Helena Ivelja, član Fudbalskog kluba Leotar trenira u ovom klubu nekoliko mjeseci.

„Od malena volim fudbal, a od prije par mjeseci sam počela intezivno da treniram, kada sam ubjedila roditelje. Od žena mi je Milena Nikolić  uzor , a od muškaraca na svjetskom nivou Ronaldo.“, dodala je ona.

Promociji su prisustvovali i predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: