Košarkaši Leotara u Sarajevu došli do prve pobjede u Ligi 6 | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Košarkaši Leotara u Sarajevu došli do prve pobjede u Ligi 6

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.05.2022.

Leotar je u okviru 4. kola Lige 6 kao gost savladao Sparse sa 71:66. Kod pobjednika, najefikasniji je bio Dejan Šakotić sa 16, dok se na drugoj strani istakao Marko Ramljak sa 15 poena.

Trebinjcima je ovo prvi trijumf iz četiri odigrana susreta u završnici domaćeg šampionata, dok je tim sa Ilidže sada na omjeru od dvije pobjede i dva poraza.

Duel je bio izuzetno tvrd i neizvjestan, a odlučen je u četvrtoj četvrtini, u kojoj su se bolje snašli izabranici Marka Ičelića.

Nikola Jeftić je doveo Leotar do početnog vođstva od 2:0, a Srđan Milanović je povećao na 5:0. Domaćini su potom zaigrali nešto konkretnije i preko Nedima Buze i Urbana Durnika preokrenuli na 7:5.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo, momentum je prelazio na stranu Trebinjaca, koji su na krilima raspoloženih Dejana Šakotića, Marka Raičevića i Boža Đurasovića vratili rezultatski plus, te su na prvu pauzu otišli sa +8 (30:22).

I jedni i drugi su u drugoj četvrti bili znatno neefikasniji, a u ovom periodu se bolje snašao tim Srđana Stanića. Aleksa Gatarić je na otvaranju ukrao loptu i zakucao za 30:24, Stevan Krtinić je pogodio jedno bacanje za Leotar, a onda je došlo do napadački praznog hoda kod obje ekipe.

Prekinuo ga je Raičević za 33:24, da bi se na drugoj strani razigrali Marko Ramljak i Zinedin Mulić, koji su svojim poenima smanjili na 38:37, da bi njihovu seriju pogotkom van linije 6,75m prekinuo Božo Đurasović i nakon 20 minuta igre je na semaforu stajalo 41:37.

Spars je odlično ušao u drugo poluvrijeme. Ramljak, Filip Jović i Imran Polutak su preokrenuli na 46:41, a igru je u suparničkom taboru zbog isključenja nakon koškanja sa protivnicima napustio Božo Đurasović.

Šakotić i Jeftić su prekinuli seriju Sparsa i održali Leotar u igri. Domaćini su u posljednji minut treće dionice pogotkom Mulića ušli sa +8 (54:46), da bi Milan Lužaić i Đorđije Ninković smanjili na 54:51 i tako se otišlo u finalni kvartal.

Kapiten Leotara Ninković je pogotkom uz faul poravnao na 54:54 na startu četvrte četvrtine, a zatim je ponovo uslijedio košgeterski post kod obje ekipe. Prekinuli su ga Jakov Mustapić i Lakić za Spars, no uslijedile su trojke Lužaića i Nemanje Milidragovića,pa je Leotar preokrenuo na 60:58.

Jeftić je povećao na 62:58, a potom je Šakotić ubacio izuzetno bitan šut za tri, kojim je doveo Trebinjce do +7 (65:58) na dva minuta do kraja. Domaćini su se pokušali vratiti, međutim nisu imali dovoljno snage, pa je Leo priveo susret kraju i u konačnici slavio sa 71:66.

U narednom kolu, Spars će igrati protiv Širokog u gostima, a Leotar na svom parketu dočekuje Borac.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: