Leotar bez većih problema savladao Slobodu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Leotar bez većih problema savladao Slobodu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.05.2022.

Leotar je u okviru 7. kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci na svom terenu dočekao Slobodu. Na kraju su domaći slavili pobjedu rezultatom 87:78.

Prvi period igralo se koš za koš, pa je nakon prvih 10 minuta rezultat glasio 23:22 za goste iz Tuzle. I u drugom periodu dosta neefikasna košarka, ali i u takvom omjeru snaga bolje se snalaze gosti koji i ovaj period dobivaju sa 13:12. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 36:34 u korist Slobode.

Treći period domaći košarkaši pružaju blistavu partiju, te ovaj period dobivaju rezultatom 33:19. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 67:55 u korist Leotara.

U posljednjem periodu Sloboda uspijeva da malo popravi rezultat, ali nedovoljno da se izbjegne novi poraz. Na kraju 87:78 velika pobjeda Leotara.

U domaćim redovima Nikola Jeftić je bio odličan te postigao 21 poen, dok ga je odlično pratio Božo Đurasović sa 19. U redovima gostiju Draško Albijanić je postigao 23, Đorđe Lelić 17, a Haris Delalić 15 poena.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: