Prvi trening fudbalera Leotara sa novim trenerom Markom Vidojevićem | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Prvi trening fudbalera Leotara sa novim trenerom Markom Vidojevićem

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.06.2022.

Marko Vidojević imenovan je prije par dana za novog trenera FK „Leotar“.

 

Na današnjoj pres konferenciji Vidojević je istakao da poznaje veličinu kluba u koji je došao, njegovu istoriju ali i to koliko ovaj klub znači građanima Trebinja i Hercegovine.

 

„Klub je u prošloj sezoni ispunio cilj ostanka u Premijer ligi BiH, s tim što znamo da je svaka naredna godina u tom najvišem rangu takmičenja malo specifična i malo teža nego prethodna. Što se tiče pripremnog perioda, pred nama je četiri nedjelje rada počev od danas, možda malo kasnimo ali neke stvari ćemo raditi u hodu. Formiraćemo ekipu i probati da dovedemo adekvatna pojačanja i uz kostur tima koji će, nadam se, ostati na okupu da napravimo ekipu koja će moći ravnopravno da se bori sa drugim ekipama u ligi koja je jako zahtjevna i kvalitetna“, objasnio je Vidojević.

 

On je dodao da planiraju odigrati četiri prijateljske utakmice, a prva će biti već u srijedu.

 

„Problem nam predstavlja to što nemamo blizu adekvante protivnike, ali ćemo se potruditi da se kroz te pripremne utakmice ekipa uigra. Moramo ući u intenzivniji rad, jer nemamo puno vremena i nadam se da ćemo što prije formirati kostur ekipe. U ovom trenutku najosjetljivija tačka u ekipi su nam bonus igrači i na tom polju moramo reagovati i naći adekvatna rješenja“, rekao je Vidojević.

 

 

 

Predsjednik Upravnog odbora FK „Leotar“ Rajko Mičeta kazao je da su imali u planu da odu negdje drugo na pripreme sedam dana, ali da su odustali od te ideje.

 

„Prioritet nam je sada da napravimo što bolji tim. Što se tiče pojačanja još uvijek smo u pregovorima sa nekim igračima, od domaćih igrača neki će ostati, dok je par njih izrazilo želju da ode. Ima puno posla, malo vremena ali daćemo sve od sebe da odradimo sve kako treba“, dodao je Mičeta.

Novi trener Leotara Marko Vidojević posjeduje UEFA PRO trenersku licencu, a u dosadašnjoj karijeri je vodio Igalo, Brskovo, Bokelj, Jezero, Grbalj i Radnički iz Pirota.

 

Klub iz Pirota je uveo u Prvu ligu Srbije, a sa Igalom je svojevremeno zaustavljen u baražu za Prvu ligu Crne Gore.

 

Njemu će pomagati Damjan Ratković, Anel Ramić i Darko Jegdić (u radu sa golmanima), a u slučaju potrebe stručni štab će biti dodatno dopunjen.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: