Gradonačelnik Trebinja na sastanku sa Milenom Nikolić i Jelenom Milović razgovarao o formiranju ženskog fudbalskog kluba | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gradonačelnik Trebinja na sastanku sa Milenom Nikolić i Jelenom Milović razgovarao o formiranju ženskog fudbalskog kluba

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.07.2022.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić održao je  sastanak sa Milenom Nikolić i Jelenom Milović, uspješnim trebinjskim sportistkinjama koje se već duži niz godina profesionalno bave ženskim fudbalom. Sastanku je prisustvovala Slađana Skočajić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje, kao i sekretar Skupštine Grada Velibor Bodiroga.

Tema sastanka bila je osnivanje ženskog fudbalskog kluba u Trebinju koji će djelovati kao sekcija unutar postojećeg FK „Leotar“. Inicijativa je naišla na podršku predstavnika Grada, a gradonačelnik Trebinja je danas izrazio spremnost da sa saradnicima i predstavnicima FK „Leotar“ pruži neophodnu pomoć u osnivanju kluba.

„Trebinje ima mnogo talentovane djece i smatramo da treba da obezbijedimo podjednake uslove za sve dječake i djevojčice koji žele da treniraju i bave se fudbalom. Siguran sam da će interesovanje za ženski fudbal biti veliko, te da će buduće članice kluba slijediti uspješne primjere djevojaka sa kojima smo se danas sastali“, rekao je Ćurić.

Kako je nakon sastanka rečeno, Nikolićeva i Milovićeva će u narednom periodu pripremiti okvirni prijedlog organizacije i program rada kluba. Takođe, one će stručnu i praktičnu pomoć pružati i tokom kasnijeg rada.

Inače, obje djevojke iza sebe imaju vrlo uspješne fudbalske karijere, a prve sportske korake su napravile upravo u Trebinju, i to u nekadašnjem Ženskom fudbalskom klubu koji je sa radom prestao 2012. godine.

Milena Nikolić trenutno igra u ženskoj selekciji prestižnog njemačkog kluba Bajern Leverkuzen i kapiten je ženske fudbalske reprezentacije BiH, dok je Jelena Milović angažovana kao trener omladinskih BiH reprezentacija U-17 i U-15.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: